Kvalifikacije za EURO

WALES – HRVATSKA 2:1 KRAJ! Katastrofa Vatrenih u Cardiffu. Wales je preskočio Hrvatsku na drugom mjestu

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Vatreni su upisali poraz i stavili se u jako tešku situaciju



CARDIFF Hrvatska nogometna reprezentacija nakon poraza od Turske na osječkoj Opus Areni nije se uspjela iskupiti kod Walesa. Štoviše, upisala je još jedan poraz i stavila se u jako tešku situaciju uoči zadnja dva kola jer je sada Wales preskočio Vatrene na drugom mjestu ljestvice.


Iako obje ekipe imaju po 10 bodova, a Turska 16, Wales je ispred Hrvatske zbog međusobnog omjera. Samo prve dvije ekipe idu direktno na EURO, a ostale idu u dodatne kvalifikacije. Hrvatska, stoga, više ne ovisi sama o sebi te je niti dvije pobjede u zadnja dva kola možda neće odvesti direktno na EURO…


Foto galerija: Utakmica Wales - Hrvatska Foto: Reuters



90+5′ KRAJ! Hrvatska je upisala i drugi poraz zaredom.




90+4′ Beljo je u gužvi došao do lopte, ali je nije uspio glavom dovoljno dobro zahvatiti.


83′ Modrić tuče, ali ide to preko gola…


78′ Još jedna dobra prilika Belje. Sosa je ubacio, a mladi napadač tukao glavom, ali nije to bilo dovoljno precizno. Šteta…


75′ GOOOOL! Odmah nakon velike šanse Belje loptu je u mrežu pospremio Pašalić! Modrić je ubacio iz kornera, a Moore prebacio na drugu stativu gdje nije vidio Pašalića, koji je potom glavom poentirao.


60′ GOL! Vatreni su jako blizu debakla u Cardiffu. James je ubacio u peterac, gdje se ponovo Wilson ubacio ispred Vide i prebacio loptu u drugi kut. Još jedna velika greška hrvatske obrane.


59′ Tukao je Brozović iz daljine, ali otišlo je to pored gola.


53′ Vatreni još uvijek bez značajnijih šansi…


47′ GOL! Vatreni gube u Cardiffu. Loša obrambena reakcija naših igrača, Vida i Stanišić nisu uspjeli ispratiti Wilsona, koji je prebacio vratara Livakovića…


46′ Počeo je drugi dio. Stanišić je ušao umjesto Juranovića, Beljo u vrhu napada umjesto Muse, a Pašalić umjesto Brekala.


45′ Završilo je poluvrijeme. Na odmor odlazimo s onih početnih 0:0.


38′ Bližimo se kraju prvog poluvremena. Hrvatska još uvijek bez prave šanse, tek jedan udarac Muse glavom daleko od gola.


36′ Vatreni pokušavaju pritisnuti Wales, ali nema prave ideje. Modrić širi ruke…


31′ Nakon ubačaja iz kuta Moore, najopasniji velški napadač je ostao sam u skoku, ali nije dobro reagirao i loptu je poslao u gol autu.


30′ Opalio je Williams točno s linije šesnaesterca, ušavši s lijeve strane, nakon što su se vatreni u potpusnti koncentrirali na Wilsona. Opet je dobro reagirao Livaković, odbio loptu u korner. Domaćini i drugi put opasno prijete, drugi put nas brani Livaković.


24′ Wilson je izveo udarac iz kuta, izboksao je Livaković i naši igrači uspijevaju izvesti loptu iz opasne zone.


23′ Wilson je lijepo izveo slobodni udarac, išla je lopta u sami kut, ali fenomenalno je reagirao Livaković. Majstorski je izvukao loptu koja je išla uz lijevu vratnicu i izbacio ju u korner.


21′ Slobodan udarac za Wales u vrlo opasnoj situaciji, pred našim kaznenim prostorom. Vida je dobio žuti karton u sprječavanju ovog velškog napada.


16′ Juranović je uputio centaršut prema Musi. On je pokušao uputiti udarac glavom, ali lopta koju je uputio hrvatski napadač odlazi daleko iznad gola Velšana.


15′ Rezultat je i dalje 0:0, Wales je imao jednu ozbiljniju šansu u 12. minuti kad im se otvaralo dosta prostora. No, prvo je blokirao Vida, a onda sve iskontrolirao Juranović.


13′ Ne uspijeva se Hrvatska sad nametnuti i prebaciti igru u polovicu Velšana, koji sad igraju s pet igrača na našoj strani.


12′ Vrlo vrlo opasni napad velške reprezentacije. Brzo odigrana akcija, nalik onome što su hrvatskoj reprezentaciji radili Turci na početku utakmice u Osijeku.


Tri velška igrača krenula su prema hrvatskom šesnaestercu, napravili su višak na desnoj strani naše obrane gdje je sam ostao Josip Juranović.


Wilson se sjurio u šesnaesterac, ali Vida je bio na mjestu i uspio je izbiti loptu.


6′ Velšani su pokušali brzu kontru, ali Mateo Kovačić spašava situaciju. Nakon starta na Wilsonu zaustavio je opasnost.


2′ Druga nezgodna situacija u našem šesnaestercu u uvodnim minutama susreta. Nastala je gužva nakon ubačaja iz auta, pao je jedan igrač Walesa, nakon njega i Livaković. No, dosuđen je prekršaj Ampadua u napadu.


1′ Prva obrana Livakovića.


1′ Počela je utakmica. Velšani su u crvenim dresovima krenuli s centra, naši su u gostujućim tamnoplavim dresovima.


Neposredno prije početka utakmice održana je minuta šutnje za žrtve rata u Izraelu i pojasu Gaze.


NOVO! 19:36 – Poznat je sastav Hrvatske! Dalić se odlučio na ovu jedanaestoricu igrača (4-3-3): Livaković – Juranović, Vida, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Musa, Brekalo.


WALES – HRVATSKA 2:1


Stadion Cardiff City. Sudac: Davide Massa (Italija). Strijelci: 1:0 Wilson (47′), 2:0 Wilson (60′), 2:1 Pašalić (75′).


WALES: Ward, Roberts, Rodon, Mepham, Davies, James, Wilson, Ampadu, Williams, Brooks, Moore.


HRVATSKA: Livaković – Barišić, Gvardiol, Vida, Juranović, Kovačić, Modrić, Brozović – Brekalo, Musa, Majer.