Velika nagrada Austrije

Vraća se Formula 1, austrijska Vlada odobrila utrke, ali gledatelji su još uvijek upitni

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prvih deset utrka prema originalnom kalendaru ovogodišnje sezone natjecanja u Formuli 1 moralo je biti odgođeno ili otkazano zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusaBEČ Ovogodišnja sezona Svjetskog prvenstva u Formuli 1 bit će započeta na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, gdje će se održati dva natjecanja za Veliku nagradu Austrije, a na rasporedu su 5. i 12. srpnja, odlučila je u subotu austrijska vlada.


Odluku je obznanilo austrijsko Ministarstvo zdravstva, a obje će utrke, prema sadašnjoj situaciji, biti održane bez nazočnosti gledatelja na tribinama, objavila je austrijska novinska agencija APA.


Ipak, postoji mogućnost da će gledatelja biti, ali u vrlo ograničenom broju. Austrijska vlada će o tome donijeti odluku naknadno ravnajući se prema epidemiološkim mjerama. Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje natjecanja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti Covid-19.
Prvih deset utrka prema originalnom kalendaru ovogodišnje sezone natjecanja u Formuli 1, moralo je biti odgođeno ili otkazano, zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa.


Prema modificiranom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, jer organizatori trebaju dobiti zeleno svjetlo od lokalnih vlasti, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi natjecanja u drugoj polovici srpnja trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. kolovoza vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu.