Promjene u kadru

Vodstvo Primorja EB dovodi nove igrače: Tri mlada Zadranina na Kantridi

Igor Duvnjak

Ivan Vrbnjak/Foto V. SITNICA

Ivan Vrbnjak/Foto V. SITNICA

Iz kluba su preko glasnogovornika Kristijana Tončića javili o novim imenima u sastavu Primorja EB. Riječ je o trojici napadača, svi su iz Zadra 1952



RIJEKA U Primorju Erste banci potvrđuju staru životnu mudrost, onu da »samo mijena stalna jest«. Dolazi na kraju svake sezone do promjena u igračkom kadru, pojavljuju se imena u rubrikama odlasci i dolasci, nakon svega vodstvo momčadi treba skupiti redove i stvaranja igre za ostvarivanje žuđenih i željenih sportskih ciljeva.


U ovom slučaju su navijači prvo slušali o odlascima poznatih imena, nekih od važnijih ljudi u postavi trenera Igora Hinića. Prvi se oglasio stasiti bek, iskusni Mislav Vrlić, koji je ambiciozan, želi se dokazati u redovima kandidata za prvaka, Mladosti, zaigrati uz brata, reprezentativnog centra Josipa.


Nakon njega je došao na red slovački napadač Maroš Tkač. Iskusni strijelac je prije susreta s Mornarom Brodospasom poručio kako su mu to posljednje utakmice za primorjaše. Poslije četiri godine na Kantridi se odlučio za druge izazove. Bilo kako bilo, ne treba biti preveliki stručnjak kako bi se shvatilo da je momčad oslabljena. U toj je priči dobro za Primorje EB što je još ranije postignut dogovor s Lovrom Paparićem, vrsni centar i potencijalni reprezentativac ostaje na Kantridi, što mnogo znači za njegove suigrače i trenera.




Jučer su iz kluba preko glasnogovornika Kristijana Tončića javili o novim imenima u sastavu Primorja EB. Riječ je o trojici napadača, svi su iz Zadra 1952. Riječ je o Ivanu Vrbnjaku, Marinu Jovančeviću i Roku Jurišiću. U ovom slučaju primorjaši dobivaju tri mlada igrača, sva trojica su rođena 1999. godine.


Prihvatili su novi izazov, žele se dokazati u sredini vaterpolski poznatijoj od one zadarske, sada imaju pred sobom mnoge etape žestokog, marljivog rada kako bi napredovali i jednog dana eventualno bili prava pojačanja za svoju novu, riječku sredinu. Kada se sve sabere, jasno je da je pred trenerom Igorom Hinićem i njegovim najbližim suradnicima puno posla.


Dok su seniori završili sezonu petim mjestom u Hrvatskoj, ona za mlađe kategoprije još traje. Kadeti odlaze u Dubrovnik gdje će pod vodstvom trenera Samira Baraća, ujedno i predsjednika kluba, odmjeravati snage u finalu hrvatskog Kupa. Tko zna, možda se iz njihovih redova uskoro pojavi neko ime zanimljivo vodstvu seniorskog sastava primorjaša.