Košarka

VIDEO Ludnica u Philadelphiji s dvojbenim sudačkim odlukama završila pobjedom Clippersa

Hina, Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kelly Oubre je u zadnjem napadu Clippersa krenuo u prodor kada ga je uz vrlo vidljivi udarac po rukama pred samim obručem zaustavio Leonard, no u tom su slučaju suci ostali nijemi



PHILADELPHIA Srijeda je ponudila bogat program od čak 12 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA, a najzanimljivije je bilo u Philadelphiji gdje su gostujući Los Angeles Clippersi stigli do kontroverzne 108-107 pobjede protiv domaćih 76-ersa.


U posljednjoj minuti susreta Kawhi Leonard je dva puta poentirao za Clipperse prodorima pod obruč domaćih, a u oba je ta slučaja za blagi kontakt s domaćim igračima dobijao i dodatno slobodno bacanje koje je realizirao. U drugom navratu to se dogodilo 16 sekundi prije kraja, a Leonard je tim dodatnim slobodnim bacanjem doveo Clipperse u prednost 108-107.


Kelly Oubre je u zadnjem napadu Clippersa krenuo u prodor kada ga je uz vrlo vidljivi udarac po rukama pred samim obručem zaustavio Leonard, no u tom su slučaju suci ostali nijemi iako je taj kontakt bio mnogo izraženiji od onih zbog kojih je Leonard dobijao slobodna bacanja na drugoj strani. To je s pravom potpuno izbacilo iz takta inače mirnog trenera Sixersa Nicka Nursea koji je i nakon utakmice žestoko prigovarao sucima.





Leonard je utakmicu završio sa 17 koševa i 9 skokova, prvi strijelac Clippersa bio je Paul George sa 22 ubačaja, bivši igrač Sixersa James Harden je dodao 16 uz 14 asistencija, dok je hrvatski centar u sastavu momčadi iz Los Angelesa Ivica Zubac za 27:25 minuta provedenih na terenu postigao 11 koševa (šut za dva 5-7, slobodna bacanja 1-1) uz 4 skoka te po jednu osvojenu loptu i blokadu. Kod Sixersa je Tyrese Maxey ubacio 26, a Kelly Oubre je dodao 17 uz 11 skokova.


Clippersi su ovom pobjedom zadržali četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 45-27, dok su Sixersi osmi na Istoku sa 39-34.


Priliku zaigrati u srijedu imao je i Luka Šamanić u dresu Utah Jazza, on je u 111-118 domaćem porazu od San Antonio Spursa dobio 9:41 minutu tijekom kojih se nije upisao u strijelce, promašio je oba slobodna bacanja, ali je sakupio pet skokova. Za drugu uzastopnu pobjedu Spursa koji su i dalje na dnu Zapada najzaslužniji je bio Devin Vassell sa 31 ubačajem, dok su Collin Sexton sa 26 i Lauri Markkanen sa 25 poena bili najbolji kod Jazza koji je ovim porazom također i teoretski eliminiran iz doigravanja, sa 29-44 je 12. na Zapadu.


Dario Šarić, pak, opet nije dobio priliku zaigrati za Golden State Warriorse iako je u 101-93 gostujućoj pobjedi na gostovanju kod Orlando Magica Draymond Green isključen nakon samo 3:36 minuta. Green je prigovarao sucima zbog čega je dobio tehničku pogrešku, a kako je nastavio s prigovorima odmah je uslijedila i druga, odnosno isključujuća tehnička pogreška. Susret je bio neizvjestan do pred sam kraj, minutu i pol prije isteka vremena bilo je 96-93 za goste, a onda je Stephen Curry polaganjem i tricom odveo svoju momčad do nedostižnih 101-93.