Nogomet

VIDEO Kovačić zabio prvijenac u dresu Cityja, Građani izborili finale klupskog SP-a

Portal Novilist.hr, Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mateo Kovačić je u 52. minuti pobjegao obrani japanske momčadi, a njegovo utrčavanje je vidio Kyle Walker i dao mu odličnu loptu



JEDDAH Aktualni europski prvak Manchester City igrat će u petak (22.12.) u Saudijskoj Arabiji protiv brazilskog Fluminensea za naslov svjetskog klupskog prvaka, nakon što je engleski klub u utorak u polufinalnoj utakmici pobijedio japansku Urawu s 3-0 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.


Ovdje pogledajte pogodak Kovačića. 


Epitet tragičara utakmice zaslužio je stoper pobjednika Azijske lige prvaka, Norvežanin Marius Hoibraaten koji je bio aktivni sudionik u prvom i trećem pogotku Manchestera Cityja. Prvi je pripisan njemu kao autogol, jer je u pokušaju blokiranja ubačaja Matheusa Nunesa loptu poslao u vlastitu mrežu, a bilo je to u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu.




Mateo Kovačić je u 52. minuti pobjegao obrani japanske momčadi, a njegovo utrčavanje je vidio Kyle Walker i dao mu odličnu loptu. Hrvatski veznjak je pobjegao svom čuvaru, a kad se našao pred japanskim vratarom Nishikawom, preciznim je i snažnim udarcem pogodio mrežu za 2-0.


U 64. minuti momčad Pepa Guardiole došla je i do trećeg pogotka, opet uz Hoibraatenovu pomoć. Naime, Norvežanin je pokušao blokirati udarac Bernarda Silve s ruba kaznenog prostora, ali se lopta od njegovog tijela odbila u donji lijevi kut. No, kako je Portugalac šutirao prema golu, a lopta nije značajnije promijenila smjer, pogodak je pripisan njemu.


Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu, a Joško Gvardiol je u 64. minuti zamijenio Akanjija na stoperskoj poziciji.


U ponedjeljak je u prvom polufinalnom dvoboju Fluminense bio bolji od egipatskog Al Ahlyja s 2-0.