Svečanost u domu

Veslački klub Jadran nakon uspješne »crowdfunding« kampanje postao bogatiji za čamac i dva kombija

Luka Medak

Blagoslov čamaca/Foto V. KARUZA

Blagoslov čamaca/Foto V. KARUZA

Kampanja je prošla i više nego dobro. Trajala je puno kraće nego što smo očekivali, oko dva i pol mjeseca, i ovom prilikom zahvaljujem svim donatorima i ljudima koji su promovirali kampanju. Ono što nas posebno raduje je da smo uspjeli skupiti čak i više sredstava nego što smo početno tražili - rekla je začetnica kampanje Jasna Baraba



RIJEKA Veslački klub Jadran postao je bogatiji za novi čamac i dva nova kombija. Preko »crowdfunding« kampanje klub je od čak 279 donatora uspio skupiti i više nego dovoljno novca za novo prijevozno sredstvo, dok im je novi čamac sufinancirao Hrvatski olimpijski odbor.


– Ovo nam jako puno znači jer klub sada konačno može sigurno ići na putovanja. Uvijek smo imali problema kada smo išli na put jer vozimo tuđu djecu, a svi želimo da sigurno stignu na odredište. Sretan sam jer sada znamo da će se voziti u novom, sigurnijem kombiju pa uoči puta svi možemo mirno spavati. Vjerujem i da će sada i na regate stizati odmorniji i ostvarivati još bolje rezultate – rekao je predsjednik kluba Ivo Zrilić.


Idejna začetnica ove hvalevrijedne kampanje bila je tajnica kluba Jasna Baraba, inače i majka jedne od veslačica Jadrana.




– Kampanja je prošla i više nego dobro. Trajala je puno kraće nego što smo očekivali, oko dva i pol mjeseca, i ovom prilikom zahvaljujem svim donatorima i ljudima koji su promovirali kampanju. Ono što nas posebno raduje je da smo uspjeli skupiti čak i više sredstava nego što smo početno tražili i klub je uspio nabaviti i drugi kombi. Prodana su dva stara i uz pomoć viška sredstava kupili smo drugi koji je polovan, ali opet noviji od onih koje smo imali. Sada klub sigurno sljedećih šest do sedam godina ne mora voditi brigu oko prijevoza – komentirala je Jasna Baraba.