ATP 250

Veliki uspjeh mladog hrvatskog tenisača: Prižmić svladao 30. igrača na svijetu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U drugom kolu Prižmić će igrati protiv pobjednika meča u kojem igraju domaći tenisač Elias Ymer i iskusni Španjolac Roberto Bautista Agut



STOCKHOLM Nakon što je uspješno obavio kvalifikacije na ATP 250 turniru u Stockholmu, 18-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić je prošao i prvo kolo glavnog turnira.


Sa 6-3, 7-5 Prižmić je svladao šestog nositelja u Stockholmu, 21-godišnjeg Čeha Jirija Lehečku, koji se trenutačno nalazi na 30. mjestu ATP ljestvice.


Prižmić je odlično otvorio meč te je uz jedan break poveo 3-0. Sve do kraja prvog seta mladi hrvatski tenisač vrlo čvrsto je držao svoj servis i time dobio prvu dionicu 6-3.




U drugom setu Prižmić je opet vrlo brzo stekao prednost, kod 1-1 je napravio break i potom na isti način suvereno držao prednost, ali nije izdržao do kraja. Kod 4-3 je odigrao jedini slabiji gem na svoj servis te je Čeh izjednačio na 4-4. Međutim, Prižmić zbog toga nije bio uzdrman već je kod 5-5 dobio dva gema u nizu i time izborio veliku pobjedu.


U drugom kolu Prižmić će igrati protiv pobjednika meča u kojem igraju domaći tenisač Elias Ymer i iskusni Španjolac Roberto Bautista Agut.


Na turniru u Stockholmu nastupa još jedan hrvatski tenisač, Borna Gojo će na startu igrati protiv trostrukog osvajača Grand Slam turnira, Švicarca Stana Wawrinke. Prvi nositelj je Danac Holger Rune, a drugi Francuz Adrian Mannarino.