Nogomet

VELIKA OBLJETNICA Naprijed iz Hreljina slavi stoti rođendan: “Cilj je biti u top 5 Treće lige – zapad”

Valentina Prokić

AMBICIOZNO VODSTVO - Andro Švrljuga, Davor Vidas, Boris Mičetić i Srđan Blažina

AMBICIOZNO VODSTVO - Andro Švrljuga, Davor Vidas, Boris Mičetić i Srđan Blažina

Radimo na imovinsko-pravnim odnosima vezano uz glavni i pomoćni teren, glavni je skoro cijeli riješen. Želimo staviti umjetnu ili pravu travu kako bi čim više igrača moglo trenirati u isto vrijeme - kaže novi predsjednik Davor Vidas



HRELJIN Nogometni klub Naprijed stigao je do svog velikog stotog rođendana, koji će se obilježiti prigodnim turnirom. Nova klupska Uprava prihvatila se izazovnog posla u situaciji koja i nije bila baš bajna.


– Bit će to središnja proslava stote obljetnice. Možda još organiziramo svečanu sjednicu u prosincu, ali nismo sigurni – kaže novopečeni predsjednik Naprijeda Davor Vidas, koji je predsjedničku funkciju preuzeo 1. lipnja nakon jedne teške i rezultatski neuspješne sezone hreljinskog kolektiva.


– Izabran sam na skupštini za predsjednika, a uz mene su tri dopredsjednika, Andro Švrljuga, Boris Mičetić i Srđan Blažina. Mi smo uži kostur nove Uprave, a imamo još 25 članova Upravnog odbora među kojima su simpatizeri, bivši igrači, poneki roditelj čije je dijete u omladinskom pogonu. Trenutak je bio težak jer je Naprijed završio zadnji na ljestvici te je ostanak u ligi bio neizvjestan. Međutim, kako je došlo do restrukturiranja, ipak smo ostali u Trećoj ligi – zapad. Imamo omladinski pogon koji je vrlo jak, 120 djece u šest kategorija. Klub ima budućnost, u to nema sumnje. Naprijed je imao uvijek budućnost u svom omladinskom pogonu s obzirom na to da na Hreljinu dosta dječaka igra nogomet, a okupljamo i djecu iz obližnjih mjesta. Prošle szeone su stariji pioniri osvojili prvo mjesto, a juniori koji su do uoči posljednjih dvaju kola bili prvi, na kraju su završili treći – nastavio je Vidas.


Novi trener




Nakon završetka neuspješne sezone sporazumno su se razišli Naprijed i trener Branko Panić, koji je naslijedio Nevena Strukana početkom sezone. Panić je karijeru nastavio u OŠK-u, a Naprijed je preuzeo Karlo Đivoje, koji je stigao nakon što je radio u Pomorcu 1921. Đivoje je svojedobno već bio trener i voditelj škole na Hreljinu.


Momčad se pojačala s nekolicinom igrača. Jeton Imeraj i Moreno Merle su stigli iz Crikvenice, Ivan Babić i Filip Jagić iz Grobničana te Igor Herman iz Nehaja. Ambicije su narasle dolaskom nove Uprave, ali posla ima jako puno.


– Funkcija predsjednika nije da samo bude predsjednik. Dosta je tu odgovornosti i dosta posla. Tek sad vidim što je sve stara Uprava morala raditi, Frančišković je bio predsjednik, ali Milovan Čop je 15 godina praktički vodio klub. Tek sad tijekom ova dva mjeseca smo shvatili koliko ima posla oko toga. Skupili smo dobru ekipu, Andro Švrljuga je i sportski direktor, Blažina se bavi financijskim poslovima, Mičetić je za uređenje terena i tehničke poslove. Svako ima neki svoj sektor, podijelili smo se tako, ali najmanje jednom tjedno nalazimo se na sastancima i gledamo što dalje. Cilj je završiti na jednom od prvih pet mjesta, želimo da čim više juniora iz našeg omladinskog pogona uvrstimo u seniorsku momčad, barem njih sedam, osam – poručio je predsjednik Davor Vidas.


Proslava rođendana ovog vikenda

Turnir povodom proslave stote obljetnice kluba održat će se predstojećeg vikenda, 13. i 14. kolovoza. Na turniru će uz Naprijed sudjelovati Borac, Grobničan i Kraljevica. U subotu od 17 sati igra se prva polufinalna utakmica između Kraljevice i Grobničana, a drugi polufinale između Naprijeda i Borca na rasporedu je od 18.45 sati.


Poraženi u nedjelju igraju za treće mjesto u 17, a finale je zakazano za 18.45 sati. Nakon toga slijedi podjela pehara i medalja. Fešta se nastavlja u 21 sat nastupom tamburaškog sastava Žažara iz Zlobina. Sve će se odvijati u krugu stadiona.


– Pozivamo sve ljubitelje sporta i simpatizare da dođu. Bit će majica i suvenira, ugostiteljski obrt Barutana će držati šank te će biti i hrane i pića za sve – pozvao je predsjednik Vidas.

Puno posla


No tu nije kraj poslu u Naprijedu, nova Uprava želi još više poboljšati uvjete.


– Radimo na imovinsko-pravnim odnosima vezano uz glavni i pomoćni teren, glavni je skoro cijeli riješen, a na pomoćno imamo za riješiti još malo čestica. Želimo staviti umjetnu ili pravu travu kako bi čim više igrača moglo u isto vrijeme trenirati. U našem četverogodišnjem mandatu namjeravamo urediti svlačionice jer su već u poluderutnom stanju. Cijeli klupski objekt bismo zapravo uredili jer je već itekako došlo vrijeme za to. Imamo potporu lokalne samouprave, Grada Bakra, a imamo i dosta privatnih sponzora te medijskih pokrovitelja – zaključio je Davor Vidas.