Tin Tomljanović

Velika nada Zameta nakon deveterca za pobjedu u zadnjim sekundama: “Zviznuo sam i pogodio!”

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto M. GRACIN

Tin Tomljanović/Foto M. GRACIN

Zamećanima je sunce granulo po mraku, sve nakon što su sve vrijeme vodili, u finišu bili dostignuti, ali kada je po isteku vremena dosuđen deveterac, Tin je lopti našao prolaz kroz »plot« dubrovačke obrane za veselje u momčadi trenera Valtera Matoševića



RIJEKA Vijest da je preminuo Diego Armando Maradona, možda najbolji nogometaš svih vremena, odjeknula je kao udarac gonga diljem svijeta, a informacija da su rukometaši Zameta u Dubrovniku izborili premijerligašku pobjedu odjeknula je snažno od grada pod Srđem preko Senja sve do Rijeke.


Spominjanje grada pod Nehajem ima razloga, torpedo kojim su potopljeni domaći Dubrovčani lansirao je Senjanin Tin Tomljanović po isteku vremena, kada je pogodio iz deveterca da bi se potom našao u slavljeničkom klupku suigrača, koji su dočekali pobjedu kao što netko ozebao dočeka sunce.


Zamećanima je sunce granulo po mraku, sve nakon što su sve vrijeme vodili, u finišu bili dostignuti, ali kada je po isteku vremena dosuđen deveterac, Tin je lopti našao prolaz kroz »plot« dubrovačke obrane za veselje u momčadi trenera Valtera Matoševića. Veselili su se u Zametu, zadovoljno su trljali ruke u Senju, kako Tinov otac Marin Gudo Tomljanović, tako i njegov stari prijatelj, nekadašnji igrač najslavnije momčadi u povijesti nogometaša Nehaja Mile Rončević, kasnije dugogodišnji istaknuti stručnjak za fizičku pripremu te njihovo senjsko društvo.




– Još prije toga konačnoga raspleta imali smo napad za dva gola prednosti, vrti film dramatičnog finiša Tin Tomljanović, momak pjesničkog imena, itekakav bekovski talent, velika nada ovdašnjeg rukometa. – Tu je baš meni ispala lopta, a na drugoj strani su domaćini postigli pogodak i izjednačili. U idućem napadu nismo uspjeli uputiti udarac na gol do isteka 60. minute. Dogodio se prekršaj i izveo sam devetarac, lopta je nasreću ušla u gol. Zviznuo sam loptu s pozicije desnog vanjskog beka i pogodio sam.


U Dubrovniku je oslabljena riječka momčad bez trofejnog iskusnika Renata Sulića i još nekih bitnih igrača kao što su Starčević, Fabijan Ljevar, Mrakovčić i Njegovan osjetila slast pobjede poslije dugog posta, ovog puta si je u finišu priredila dugo očekivano zadovoljstvo. Ni sam Tin nije bio pošteđen zdravstvenih problema, srećom po Riječane, oporavio se u pravi čas.


– Osjećaj nakon ove pobjede je odličan. Itekakav je uspjeh uzeti bodove u gostima ovako svi ranjeni, načeti. Stvarno je ovo lijep osjećaj. Što se mene tiče, sada sam odlično, zdrav. Sve je u redu. Pobijedili smo i nadamo se da će nam ova pobjeda svakako biti »klik« kako bismo krenuli na put uspjeha. Idemo dalje ovakvim ritmom.


Zamećani nastavljaju svoju turneju, sve redom igraju u gostima, poslije Umaga i Dubrovnika u subotu gostuju kod Gorice.


– Očekuje nas teška utakmica, ali tamo idemo također pokazati volju i želju pa ćemo vidjeti što će biti. Nastojat ćemo im uzvratiti za onaj poraz na startu prvenstva