Poraz u Zagrebu

Vaterpolisti Primorja EB poraženi u prvoj utakmici doigravanja za treće mjesto: Riječani bez snage u završnici

Davor Petrović

Kas Te Riele/Foto M. LEVAK

Kas Te Riele/Foto M. LEVAK

Sekundu prije kraja treće četvrtine Tin Fabris je domaću momčad vratio na plus dva (10:8). Tu je, zapravo, utakmica i prelomljena jer Primorje EB u zadnjoj dionici nije imalo snage za nadoknađivanje zaostatka.



ZAGREB Mladost – Primorje EB 12:10 (2:2, 4:3, 4:3, 2:2). Bazen ŠRC Mladost. Gledatelja: 50. Suci: Periš i Pranjčić (obojica Split).


MLADOST: Jurlina, Fajković, Dadvani, Vrbnjak 1, Gluhaić 4, Jelača 1, Adeišvili 1, Rakovac 1, Elez 1, Mijić 2 (1), Herceg, Fabris 1, Sunara, Mihaljević.


PRIMORJE EB: I. M. Čubranić, L. Babić, Te Riele 3, Abramović, Brubnjak 2, Brguljan 1, N. Čubranić 2, K. Babić, Franulović, Muslim, Crippa 1, Tončinić 1, Dipić, Burburan.




Igrač više: Mladost 1 (4), Primorje EB 5 (11). Peterci: Mladost 1 (2), Primorje EB -. Tri osobne greške: Dadvani (30′).


Prva od tri moguće utakmice za treće mjesto Primorju EB je donijela poraz na gostovanju kod Mladosti, kojoj sada nedostaje još jedan takav korak za ukupnu pobjedu. Druga utakmica je na rasporedu idućeg petka na Kantridi.


Početak utakmice obilježio je glas Igora Hinića, koji je od svojih igrača tražio igranje presinga u obrani. Kroz prve tri i pol minute nije bilo golova, a zatim je projektil Kasa Te Riele gostima donio inicijalnu prednost. Primorje EB je u prvoj četvrtini u dva navrata imalo minimalnu prednost, ali Mladost se uporno vraćala, da bi na početku druge dionice preko Maroja Gluhaića stigla do plus dva (4:2). Do odlaska na veliki odmor Primorje EB se trgnulo i iskoristilo dvije uzastopne situacije s igračem više u bazenu za minimalni zaostatak.


Na početku druge minute treće četvrtine izjednačenje je donio Fabio Crippa, koji pobjegao u kontru, nakon obrane i dodavanja Ivana Maura Čubranića. Idući napad Mladosti gosti su obranili, a zatim su na suprotnoj strani još jednom iskoristili brojčanu prednost u bazenu, za treći uzastopni gol i preuzimanje vodstva (7:6). Ubrzo je stigao i četvrti, u izvedbi Nke Čubranića, koji je sa šest metara zakucao loptu u rašlje.


No, Mladostaši su ekspresno anulirali zaostatak, preko Marka Jelače i raspoloženog Gluhaića, koji je zatim vratio prednost na domaću stranu. Povrh toga, sekundu prije kraja treće četvrtine Tin Fabris je domaću momčad vratio na plus dva (10:8). Tu je, zapravo, utakmica i prelomljena jer Primorje EB u zadnjoj dionici nije imalo snage za nadoknađivanje zaostatka.