Vedran Martić

Utučeni izbornik hrvatske teniske reprezentacije: “Tužni smo, ali nikome nemam što zamjeriti”

Hina

Vedran Martić/Foto REUTERS

Vedran Martić/Foto REUTERS

"Tužni smo jer nismo uspjeli," istaknuo je vidno utučeni Martić uoči dodjele pehara pobjedniku. "Stvarno smo se natjecali najbolje što smo mogli, ali nismo uspjeli", rekao je.MADRID Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić rekao je nakon poraza 0-2 od Rusije u finalu Davis Cupa da su on i igrači tužni jer nisu pobijedili dodavši kako su se zadnjih dana natjecali najbolje što su mogli.


“Tužni smo jer nismo uspjeli,” istaknuo je vidno utučeni Martić uoči dodjele pehara pobjedniku.


“Stvarno smo se natjecali najbolje što smo mogli, ali nismo uspjeli”, rekao je.
“Nikome nemam što zamjeriti. Nije išlo danas. Prethodno smo svladali jake ekipe poput Srbije, Italije, Mađarske…”.


Rekao je kako je Marin Čilić dobro odigrao prvi set, no da u drugom nije dobro servirao.


“Žao mi je da nismo došli do parova da Mekitić i Pavić pokažu što znaju. Oni nisu izgubili niti jedan meč na turniru”, rekao je pak Čilić.


“Moj prvi set je bio blizu, bliži nije mogao biti. Trebamo čestitati Rusima stvarno su najbolji. A mi smo preponosni na sve što smo postitgli”, dodao je nakon poraza od Danila Medvjedeva sa 6-7 i 2-6.


Našu reprezentaciju podržao je i ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman.


Čilić je rekao da s obzirom da je ranije završio sezonu nije imao snage do kraja u mečevima protiv Medvjedeva, te protiv Novaka Đokovića.


“Rusi su igrali Master i imali su dužu sezinu. Meni je nedostajala doza snage do kraja. Unatoč tome ovo mi je dobar pokazatelj za iduću sezonu”, rekao je.


Njegovim porazom Rusi su došli do 2-0 pa se parovi nisu niti igrali, premda su oni trebali biti najjače oružje Hrvatske.


“Nadali smo se tom jednom bodu pa da se nas baci u vatru, ali mora se čestitatu Rusima ipak si izdominirali čitav turnir. Izuzetno smo sretni s drugim mjestom”, izjavio je Nikola Mektić koji s Matom Pavićem nije došao na red zaigrati.


“Nitko nije ovo očekivao od nas prije Davis Cupa, bio je cilj proći grupu a na kraju smo doćli do finala što je fenomenalno,” rekao je Pavić.