EURO SE I DALJE PLANIRA ODRŽATI

UEFA zasad ne mijenja ništa glede EURA, postoje četiri mogućnosti za gledatelje

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo", rekao je glasnogovornik UEFE u četvrtak.NYON UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji pandemije Covid-19, koja je posve poremetila rasporede ostalih sportova kao Formule 1, skijanja ili tenisa.


“Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo“, rekao je glasnogovornik UEFE u četvrtak.


UEFA i dalje planira održati EURO u 12 gradova i 12 zemalja, dok raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je  “teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja”. On navodi da bi se EURO, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.
Do 5. ožujka UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: “100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100%, 20 do 30% ili bez gledatelja”, uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.


Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također zasad ostaju po ranijem scenariju.