EURO 2021.

UEFA pozvala Eriksena i medicinsko osoblje koje mu je spasilo život na finale EURO-a

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Uzbuđen sam kao dijete pred Božić. Izuzetno sam ponosan na svoj trud, ali i čitavu ekipu. Nadam se kako će u finalu igrati Danska i Italija. Zamislite samo ako postanemo europski prvaci - rekao je jedan od članova medicinskog osoblja.



RIJEKA Europski nogometni savez pozvao je danskog veznjaka Christiana Eriksena i liječničko osoblje koje ga je uspješno oživjelo na terenu nakon srčanog zastoja, koji je pretrpio tijekom susreta 1. kola EURO-a protiv Finske, na finale.


Jedan od nositelja igre danske reprezentacije kolabirao je na terenu u završnici prvog poluvremena 12. lipnja u Kopenhagenu te je morao biti oživljavan pred kamerama. Zahvaljujući stručnosti šesteročlane medicinske ekipe Eriksen se uspio oporaviti, a danska reprezentacija je usprkos tom šoku i porazu 0:1 od Finske potom zaigrala odlično te stigla čak do polufinala.


– Uzbuđen sam kao dijete pred Božić. Izuzetno sam ponosan na svoj trud, ali i čitavu ekipu. Nadam se kako će u finalu igrati Danska i Italija. Zamislite samo ako postanemo europski prvaci – rekao je jedan od članova medicinskog osoblja Peder Ersgaard.




Zahvaljujući odličnoj reakciji osoblja na stadionu, Eriksen je na putu k potpunom oporavku, otpušten je iz bolnice te je trenutačno na kućnoj njezi.