Ždrijeb u petak

UEFA popustila pod pritiskom velikana, preostale utakmice osmine finala Lige prvaka ipak će se odigrati na stadionima domaćina

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Preostali susreti osmine finala odigrat će se 7. i 8. kolovoza, a zatim od 12. do 23. kolovoza slijedi završnica u Portugalu na neutralnom terenu i bez prisustva navijača



RIJEKA UEFA će u petak održati ždrijeb završnice Lige prvaka, a kako španjolski AS piše, objavit će se i to da će se preostali uzvratni susreti osmine finala odigrati na stadionima domaćina, a ne na neutralnom terenu u Portugalu, kako je prvotno bilo zamišljeno.


Navodno je UEFA popustila pritisku Manchester Cityja i Barcelone da igraju utakmice na svojim stadionima, iako je plan bio završiti osminu finala Lige prvaka na neutralnom terenu i bez gledatelja. Pep Gaurdiola svjestan je velike prednosti nad Real Madridom ukoliko se uzvratni susret bude igrao na Etihadu, s prednošću koju imaju iz prvog susreta (pobjeda Cityja 2:1).


Do posljednjega trenutka UEFA je nastojala prebaciti preostale četiri utakmice osmine finala (City – Real, Barcelona – Napoli, Bayern – Chelsea, Juventus – Lyon) u Portugal, u kojemu će se od 12. do 23. kolovoza održati i završnica.




Preostali susreti osmine finala odigrat će se 7. i 8. kolovoza.