TOP 10 EURO-a

UEFA otvorila glasanje za najljepši pogodak EURO-a, Modrićev gol Škotskoj u konkurenciji

Hina

Modrić je protiv Škotske  u 62. minuti zabio pogodak za 2-1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.ZAGREB Pogodak Luke Modrića u pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije protiv Škotske (3-1) uvršten je među deset najljepših golova europskog prvenstva, a najljepšem će odlučiti navijači na službenoj stranici Europske nogometne federacije (UEFA).


Modrić je protiv Škotske u 62. minuti zabio pogodak za 2-1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.


Modrić se tim golom upisao u povijesti “vatrenih” kao najstariji hrvatski strijelac na europskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana. Dodajmo i kako je Modrić najmlađi strijelac Hrvatske na EP-ima. Na EURO-u 2008. protiv Austrije je zabio gol sa 22 godine i 273 dana.
Svakako najviše izgleda za nagradu ima pogodak češkog napadača Patrika Schicka koji je Česima u prvom kolu skupine D zabio s centra. Česi su u 52. minuti presjekli loptu, te jurnuli u kontru, a Schick je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog vratara Davida Marshalla.


Među kandidatima za nagradu su i Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Paul Pogba, Lorenzo Insigne, Federico Chiesa, Alvaro Morata, Mikkel Damsgaard i Andrij Jarmolenko.


O izboru deset najljepših golova odlučila je UEFA-ina tehnička komisija u kojoj su Packie Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Cosmin Contra, Corinne Diacre, Jean-Francois Domergue, Dušan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Gines Melendez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbæk i Willi Ruttensteiner.


Konačan sud donijet će navijači, a glasati se može na UEFA-inoj stranici.


KANDIDATI ZA GOL EP-a

LUKA MODRIĆ (HRVATSKA – Češka 3-1, skupina)
Andrij Jarmolenko (Ukrajina – Nizozemska 2-3, skupina)
Patrik Schick (Češka – Škotska 2-0, skupina)
Cristiano Ronaldo (Portugal – Mađarska 3-0, skupina)
Kevin De Bruyne (Belgija – Danska 2-1, skupina)
Paul Pogba (Francuska – Švicarska 3-3, 4-5 11m, osmina finala)
Lorenzo Insigne (Italija – Belgija 2-1, četvrtfinale)
Federico Chiesa (Italija – Španjolska 1-1, 4-2 11m, polufinale)
Alvaro Morata (Španjolska – Italija 1-1, 2-4 11m, polufinale)
Mikkel Damsgaard (Danska – Engleska 1-2, polufinale)