UEFA KONFERENCIJSKA LIGA

UEFA i Čeferin predstavili trofej za Konferencijsku ligu, pogledajte za što će se boriti Rijeka, Osijek i Hajduk

Portal Novi list

Trofej Konferencijske lige/Foto: UEFA

Trofej Konferencijske lige/Foto: UEFA

Trofej Konferencijske lige visok je 57,5 centimetara i težak 11 kilograma, a sastoji se od 32 uvijene srebrne šipke koje se protežu od baze do vrha te predstavljaju svaku ekipu koja će se natjecati u grupnoj fazi. 



RIJEKA Europska nogometna federacija (UEFA) predstavila je trofej svog novog, po hijerarhiji trećerazrednog natjecanja, Europske konferencijske lige. U njoj će, ako prođu kvalifikacije, nastupati i tri hrvatska predstavnika – Rijeka, Osijek i Hajduk.


Kvalifikacije će početi već 8. srpnja ove godine, a UEFA je stoga odlučila predstaviti trofej koji će biti uručen pobjedniku natjecanja te sam brend. Trofej Konferencijske lige, navodi UEFA, visok je 57,5 centimetara i težak 11 kilograma, a sastoji se od 32 uvijene srebrne šipke koje se protežu od baze do vrha te predstavljaju svaku ekipu koja će se natjecati u grupnoj fazi.


“Želimo da naša natjecanja budu još više uključiva, da klubovima i navijačima omoguće više prilike za ostvarenje snova i osvajanje europskih naslova, da što više zemalja članica što duže bude uključeno u europske pustolovine”, naglasio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.



Utakmice Europske konferencijske lige bit će igrane četvrtkom kao i Europska liga, a za novi će se trofej boriti predstavnici svih 55 zemalja članica UEFA-e. U kvalifikacije će ući ukupno 184 kluba koja će se, kroz četiri kvalifikacijska kruga, boriti za 32 mjesta u grupnoj fazi. Mjesta će, uobičajeno, biti raspoređena u osam skupina od četiri sudionika iz kojih će dvije najbolje plasirane ekipe proći dalje, a u nokaut-rundi pridružit će im se osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Europske lige.


Prvo finale Europske konferencijske lige bit će odigrano 25. svibnja 2022. godine u Tirani.