ŠC Višnjik

U Zadru otvoren regionalni teniski centar, ovoga vikenda će ugostiti turnir Adria Tour

Hina

Foto Zvonko Kucelin

Foto Zvonko Kucelin

Izuzetno mi je drago što će ovaj centar ostati i mlađima koji tek dolaze. Mislim da je to jako bitno, jer gledajući iz svoje perspektive znam koliko je meni to tada značilo - rekao je Borna Ćorić



ZADAR U zadarskom ŠC Višnjik u utorak je otvoren regionalni centar Hrvatskog teniskog saveza, a kompleks u kojem će stasati neke od budućih hrvatskih teniskih zvijezda sastoji se od sedam terena sa zemljanom i tri terena sa betonskom podlogom.


Otvorenju Regionalnog teniskog centra prisustvovali su izaslanica predsjednika RH Grozdana Perić, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.


“Jedna od osnovnih zadaća vlade, koju su zacrtali u prošlom mandatu, a to je plan i za naredni mandat, je sportska infrastruktura. Bez toga nema ozbiljnog razvoja sporta. Izgradnjom ovog regionalnog teniskog centra, uz Zagreb i Split, zasigurno ćemo imati još jedan uspješni centar u kojem će nicati mladi tenisači i tenisačice”, izjavio je Tomislav Družak.




Gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić je kazao da je teniski centar nastavak ostvarenja vizije razvoja zadarske sportske infrastrukture kroz projekt Športskog centra Višnjik u kojem se nalaze dvorane, bazen, atletski stadion, otvorena igrališta, trim staza, vježbališta, dječja igrališta i prostor za kućne ljubimce, a posebno je Središnjem državnom uredu za sport i Hrvatskom teniskom savezu na stručnoj i financijskoj pomoći.


Izgradnju Regionalnog teniskog centra inicirao je Hrvatski teniski savez s ciljem razvoja tenisa u Dalmaciji. Ovaj kompleks omogućuje treniranje na najvišoj razini te ispunjava uvjete za održavanje priprema reprezentacija svih uzrasta i održavanja velikih natjecanja. Oživotvorenje ideje o ovom teniskom kompleksu počelo je prije dvije godine, kad je na prostoru današnjeg Regionalnog teniskog centra izgrađen montažni stadion na kojem su hrvatski tenisači na putu prema osvajanju Davis Cupa u polufinalu pobijedili reprezentaciju SAD-a.


“Ulaganja su bila dosta velika, a naš moto bio je da to ostane u infrastrukturi i da kasnije ostane gradu Zadru, cijeloj regiji, nama kao Hrvatskom teniskom savezu za pripremu kampova i svih važnih natjecanja te našim reprezentativcima koji ovdje na Višnjiku imaju zaista vrhunske uvjete za pripremu”, izjavila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.


Junak pobjede nad Amerikancima 2018. bio je Borna Ćorić, koji je u odlučujućem, petom meču svladao Francesa Tiafoea pa ga za ovaj centar i za Zadar vežu vrlo lijepe uspomene.


“Izuzetno mi je drago što će ovaj centar ostati i mlađima koji tek dolaze. Mislim da je to jako bitno, jer gledajući iz svoje perspektive znam koliko je meni to tada značilo”, rekao je Ćorić koji je u doba prisilnog odmora izazvanog pandemijom bolesti Covid-19 jedan dio priprema imao upravo na ovim terenima, a na njima će nadolazećeg vikenda zaigrati i u sklopu drugog tunira Adria Toura.


“Što se tiče samog turnira, jako se veselim. Ovo je prvi turnir nakon više od tri mjeseca. Fali mi natjecanje i veselim se domaćoj publici”, zaključio je 23-godišnji hrvatski reprezentativac, uz kojeg će na turniru nastupiti Marin Čilić, prvi tenisač svijeta i inicijator Adria Toura Novak Đoković te najbolji njemački tenisač Alexander Zverev.


Svoje oduševljenje novim centrom izrazili su i izbornica Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, izbornik Davis Cup reprezentcije Vedran Martić te proslavljeni hrvatski tenisač, wimbledonski pobjednik 2001. i direktor nadolazećeg zadarskog turnira u sklopu Adria Toura Goran Ivanišević.