Analiza pomoćnog trenera

U Primorju EB nisu nezadovoljni nakon izgubljene borbe za Premier regionalnu ligu: “Nitko nije očekivao ovakve rezultate”

Valentina Prokić

DVOJAC STRATEGA - Boban Voštić i Igor Hinić/Foto V. KARUZA

DVOJAC STRATEGA - Boban Voštić i Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Fascinantan je podatak da je prosjek naše momčadi samo 19 i pol godina. Super je što možemo parirati i volio bih da dobijemo još jednu šansu protiv Mornara BS i pokažemo da možemo - kaže Voštić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank završili su nastup u doigravanju za plasman u Premier regionalnu ligu. Primorjaši su u Splitu u uzvratnom susretu remizirali s Mornarom BS 9:9, te ostali bez prilike da eventualno kroz peterce osiguraju plasman u viši rang iduće sezone. Tako će riječki vaterpolisti još jednu sezonu provesti u A1 regionalnoj ligi.


– Dečki su stvarno super odradili obje utakmice. Ostaje žal za nekim propuštenim prilikama u prvoj utakmici jer mislim da smo na Kantridi imali puno čistije šanse nego oni, došli smo nekoliko puta ispred vratara, ali nismo zabili. No, ja sam zadovoljan jer su dečki ostavili srce u bazenu. Isto je bilo i u Splitu, gdje je Mornar imao vodstvo od nekoliko golova, no mi smo ih stisnuli u zadnjoj četvrtini da bi to na kraju rezultiralo time da smo zadnjih 20 sekundi imali »time out« i napad, a da smo pogodili, išli bismo na peterce.


Tkač je ubacio Jurišiću loptu na dva metra, i to je bila sumo borba kod koje su suci ostali nijemi te nismo mogli doći do igrača više koji bi nam možda pružio šansu za kvalitetniji šut i ostalo je 9:9. Dojam je, u svakom slučaju, da smo mi taj zadnji dio utakmice dominirali i zato sam izrazito sretan te bih stvarno volio da KPK dobijemo i opet igramo s Mornarom, da dokažemo da mi to možemo i imamo kvalitetu jer sada su samo nijanse bile te koje su odlučile – rekao je pomoćni trener Primorjaša Boban Voštić.


Moć kolektiva




Mornar BS, iako je momčad s kojom se Primorje EB dobro nosilo, ipak imaju malo starije igrače, a time i iskusnije.


– Stariji su sigurno, a imaju puno igrača koji su puno iskusniji. Mi smo energijom našeg mladog kolektiva uspjeli nadoknaditi iskustvo i tu neku malu razliku. Fascinantan je podatak da je prosjek naše momčadi samo 19 i pol godina. Super je što možemo parirati i volio bih na kraju da dobijemo još jednu šansu protiv Mornara BS i pokažemo da možemo. Bit će to opet napeto, ali idemo korak po korak, prvo KPK Korčula pa dalje – dodaje Voštić.


I protiv Mladosti, koja je u ovom trenutku kvalitetniji protivnik, Riječani su pokazali oštre zube.


– Mi smo s Mladosti na polovici treće četvrtine imali egal utakmicu i »time out«, no to nismo iskoristili i oni su otišli na dva gola razlike. Oni su sa svojim igračima u jednoj maloj prednosti po pitanju iskustva, godina, snage. No, bez obzira na to, mi smo dobru igru pokazali i protiv njih na Kantridi gdje im nikako nije bilo lako. Da smo mi u Zagrebu ušli u egal, pitanje je kako bi se razvila utakmica. Ovako smo malo popustili na kraju, ali i to je u redu – mišljenja je pomoćnik Igora Hinića.


Na početku sezone, kada je Primorje EB promijenilo gotovo kompletnu momčad, devet igrača, nitko nije ni pomišljao da bi mogli dogurati do četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske ili pak osvajanja prvog mjesta u A1 regionalnoj ligi.


Iznad očekivanja


– Ma ne, nikako, nismo očekivali ni blizu ovakve rezultate i to je nešto što meni stvarno predstavlja ogromno zadovoljstvo. Mi smo u Kranju osvojili prvo mjesto, porazili smo Vojvodinu koja ima pet igrača s ogromnim primanjima. U Srbiji politika stvarno podržava osam superligaških klubova s jakim investicijama. Naš rezultat je i zbog toga izrazito izvan očekivanja.


Ne znam ni je li to naše prvo mjesto itko doživio kako treba, ni jesu li nas te momčadi doživjele kako treba, ali to je prvo mjesto koje sve ove godine nikad nismo uspjeli uhvatiti, nego smo uvijek bili kao mačka oko vruće kaše. Sad kad smo ga osvojili, dobili smo šansu s Mornarom, ispalo je kako je ispalo, ali definitivno su rezultati iznad svih očekivanja. Dečki su mladi i nevjerojatno napreduju, od početka sezone do danas, to je ogromna razlika – smatra Voštić.


Mlada momčad u sezoni je napredovala, dobila je neprocjenjivo iskustvo koje će im ostati za budućnost te će uz nadogradnju biti sve bolji i bolji.


– Ni jedna momčad u Hrvatskoj nije bila u ovoj situaciji u kojoj smo mi bili ove godine. Svi su imali neke malo starije igrače, a nama je gro igrača od 2003. do 2005. plus nekoliko iskusnijih, Brubnjak, K. Babić, Blažić, Jurišić, Tkač. Naša perspektiva je ta mladost i taj talent i to će iz godine u godinu dobrim radom i uvjetima rasti više i više. Naravno, bilo bi najbolje da ih možemo zadržati jer imamo još puno prostora za napredak, a imamo iza još dobrih generacija, igrače 2006. i 2007. godišta koje dolaze. Ako se oni budu zadržali u riječkom bazenu, to je dobro za kompletan riječki vaterpolo – zaključio je Boban Voštić.