Ususret uzvratu

U portugalskoj Vitoriji demantirali izjave Hajdukovaca: “Strah? To ne postoji u našem DNK-u”

P. N.

Bruno Varela/Foto FC Vitoria

Bruno Varela/Foto FC Vitoria

Pripremljeni smo i za jedanaesterce. Vježbamo ih na treninzima i bit ćemo spremi ako do njih dođe da prođemo dalje. Znamo da je naša snaga povezana s podrškom naših navijača - kaže Varela



SPLIT Dosta je reakcija u portugalskim medijima izazvala izjava veznjaka Hajduka Lukasa Grgića koji je rekao da je na Poljudu ‘osjetio strah u očima igrača Vitorije’. Tu su izjavu prokomentirali i trener Vitorije Moreno Teixeira te vratar i kapetan Bruno Varela.


– Vidjet ćete od nas uvijek respekt protiv svake momčadi. Strah ne postoji. Ključ uspjeha za sutra da kontroliramo emocije. Strah ne postoji u našem DNK-u – rekao je Moreno, a zatim dodao:


– Moramo igrati bolje nego u prvoj utakmici. Ne trebamo sve riješiti brzo. Sigurno ćemo krenuti u utakmicu sa željom da zabijemo, ali nećemo gubiti glavu. Vidjeli smo nakon utakmice u Splitu da momčad raste, to je pokazala i utakmica protiv Chavesa.




Kakva će Vitoria biti sutra?


– Imamo više varijanti. Spremni smo preuzeti rizik, ali znamo da smo u zaostatku s Hajdukom. Ne samo dva gola, već i činjenica da je Hajduk imao tjedan dana odmora, a mi smo igrali za vikend. Teško se u takvim situacijama fizički oporaviti. Sigurno će biti vruće, a da igramo u kasnijem terminu sigurno bi bilo i više naših navijača na tribinama. Ne želim izlike, spremni smo za meč, ali svi ljudi u nogometu moraju imati te stvari na umu.


Hoćete li se adaptirati na Hajduk?


– Znamo da imaju nekoliko igrača visoke kvalitete. Livaja, Krovinović i Nikola Kalinić za kojeg znamo da nije spreman. Moramo igrati svoj stil nogometa. U prvom susretu je razlika bila previsoka, ne osjećamo da smo inferiorniji od Hajduka – zaključio je Moreno.


S optimizmom na utakmicu s Hajdukom gleda i vratar Vitorije Bruno Varela.


– Moramo ispraviti neke detalje zbog kojih smo izgubili u prvoj utakmici. Moramo odigrati bolje nego u Splitu. Naša vjera i kvaliteta izvedbe mora biti na visokoj razini da bi uspjeli izboriti prolazak dalje.


– Pripremljeni smo i za jedanaesterce. Vježbamo ih na treninzima i bit ćemo spremi ako do njih dođe da prođemo dalje. Znamo da je naša snaga povezana s podrškom naših navijača. To je bilo vidljivo i u utakmici protiv Chavesa, a vjerujem da će tako biti i protiv Hajduka. Zato sam i apelirao na naše navijače da ispune stadion.


Izjava Grgića o strahu u očima igrača Vitorije…


– Strah ne postoji u našem DNK-u. Naši igrači nisu osjetili nikakav strah u prvoj utakmici.