Snježana Pejčić

Trofejna riječka strijelkinja službeno završila karijeru: “Bez trenera Čuste ne bih bila tu gdje jesam”

Ivana Vaupotić

Snježana Pejčić/Foto V. KARUZA

Snježana Pejčić/Foto V. KARUZA

Pala je i pokoja suzica jer mi je nakon meča prišla Njemica i rekla da joj je bila čast i privilegij pucati sa mnom - kaže Snježana, prva Riječanka koja je osvojila olimpijsku medalju



RIJEKA Sada je i službeno stigao kraj. Snježana Pejčić, strijelkinja Lokomotive, završila je trofejnu karijeru. Posljednji nastup odradila je početkom prošlog tjedna na finalu Svjetskoga kupa u Wroclawu.


– Osjećaji su pomiješani, iako to nije bila odluka koju sam donijela preko noći. Znala sam da je Poljska posljednje natjecanje u mojoj karijeri, ali ipak mi je bilo teško nakon posljednjeg meča – rekla je Snježana Pejčić, koja je na oproštaju pustila suzu.


Mala obitelj


– Reakcije su bile stvarno lijepe. Mi smo svi kao mala obitelj. Uvijek se osjeća bezuvjetna podrška, lijepo je kad te isprate s lijepim riječima i kad vidiš da si na nekoga utjecao. Pala je i pokoja suzica jer mi je nakon meča prišla Njemica i rekla da joj je bila čast i privilegij pucati sa mnom – dodala je Snježana Pejčić, čiji se kraj karijere poklopio s preranim odlaskom u dobra spominjanja njezinog dugogodišnjeg trenera Sene Čuste.




– U subotu sam rekla trenerovoj kćeri Sanji da smo se trener i ja zajedno umirovili. Ne baš na način na koji smo htjeli… Da nije bilo njega, ne bih bila to što jesam i ne bih imala to što imam. Dvadeset godina smo bili zajedno svaki dan, s njim sam provela najviše vremena nakon svoje obitelji.


Dubok trag


Snježana Pejčić je u svojoj gotovo 30 godina dugoj karijeri ostavila itekako velik trag u streljaštvu. Osvojila je 30 medalja s velikih natjecanja, od čega 12 zlata, devet srebra i devet bronci. No, pažnju javnosti pomalo je nepravedno skrenula na sebe tek nakon osvajanja bronce u gađanju zračnom puškom 10 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, postavši prva Riječanka s olimpijskom medaljom.


– Teško je izdvojiti samo jedan trenutak koji je obilježio moju karijeru, ne bih čak izdvojila niti olimpijsku medalju. Svako natjecanje i svaka medalja imaju svoje značenje – rekla je Snježana Pejčić, koja se nada da će novu karijeru graditi u sportu.


– Planovi postoje, ali nešto konkretnije znat će se za mjesec dana.