Snježana Pejčić

Najbolja hrvatska strijelkinja radi novog posla seli iz Rijeke u Zagreb: “Vjerujem da se puno toga dobroga može napraviti”

Ivana Vaupotić

NOVI IZAZOVI - Snježana Pejčić/Foto HOO

NOVI IZAZOVI - Snježana Pejčić/Foto HOO

Cilj ovoga projekta je dokazati da sport i obrazovanje idu zajedno - kaže Snježana Pejčić



RIJEKA Snježana Pejčić ima novi posao, najbolja hrvatska strijelkinja i donedavna članica Lokomotive koja je nakon Olimpijskih igara u Tokiju okončala trofejnu karijeru u kojoj je osvojila čak 32 odličja s velikih natjecanja, od čega 13 zlata, deset srebra i devet bronci, postala je voditeljica novoutemeljenog Karijernog centra za sportaše, koji će djelovati u okviru Hrvatskog olimpijskog odbora. Osvajačica olimpijske bronce u zračnoj pušci na Igrama u Pekingu 2008. godine odlučila je okrenuti novu životnu stranicu.


– Moram priznati da sam uzbuđena, ipak je ovaj posao nešto potpuno novo za mene. Tako da s nestrpljenjem iščekujem 1. travnja kada i službeno počinjem s radom, ali me i malo strah, kako to obično biva s novim poslovima. Uglavnom, krećem u nove radne pobjede – rekla je Snježana Pejčić, koja se zbog novog posla iz Rijeke preselila u Zagreb.


– Ovo je potpuno drukčija priča od onoga čime sam se prije bavila, ali mi je stvarno drago što sam dobila ovu priliku jer vjerujem da se puno toga dobroga može napraviti. Nadam se da ću u novom poslu biti barem upola uspješna kao u sportskoj karijeri. Za vrijeme bavljenja streljaštvom shvatila sam koliko je bitna »karijera nakon karijere«, upoznala sam se s problemima s kojima se sportaši i sportašice susreću za vrijeme i nakon aktivne karijere, pa vjerujem da ću biti od pomoći svima koji u tom aspektu budu trebali određene smjernice ili pomoć za što »bezbolniji« prelazak u novu karijeru – dodala je Snježana Pejčić, koja će biti svojevrsna spona između sportaša i obrazovnih institucija koje pohađaju.




– Karijerni centar za sportaše nije uobičajen u svijetu, već je projekt koji tek uzima maha, ali mislim da je jako koristan. Cilj ovoga projekta je dokazati da sport i obrazovanje idu zajedno te da sve ne počinje i ne završava sportom, već da je obrazovanje podjednako, ako ne i važnije od sporta. Karijerni centar za sportaše ima Slovenija, pa će jedan od mojih prvih zadataka biti upoznavanje s njihovim radom – kaže Snježana Pejčić, voditeljica Karijernog centra za sportaše, do čijeg je osnivanja došlo na inicijativu Komisije za dualnu karijeru u sportu, čija je posljednje dvije godine članica i ambasadorica.


– Uvijek sam oprezno optimistična oko svih novih stvari pa tako i oko ovoga posla, ali mu se zaista radujem. Ovo je definitivno novi izazov u mojem životu i sigurno će biti zanimljivo – zaključila je Snježana Pejčić.