Puni optimizma

Trener Varaždina se nada pozitivnom rezultatu na Rujevici: “Riječani su brzi, živi i ofenzivni, ali…”

Davor Petrović

Mario Kovačević/Foto PIXSELL

Mario Kovačević/Foto PIXSELL

Ovog tjedna smo, nažalost, imali dosta problema zbog izostanaka igrača. Međutim, ova momčad posjeduje širinu. Na Rujevici će zaigrati oni koji su do sada dobivali manje prilike, a ja vjerujem da će iskoristiti svoju minutažu – objašnjava Mario Kovačević



ZAGREB Nije tajna da Varaždin na Rujevicu stiže nabijen optimizmom, nakon sasvim solidnog ulaza u prvenstvo i neriješenih rezultata u ogledima s Dinamom (1:1) i Osijekom (2:2). Barokni grad opet živi za svoj klub, a izvedbe na terenu bude nadu da će sezona biti sjajna.


Naime, Varaždinci su podbacili samo u prvom kolu, kada je na njihovom terenu bodove odnio Slaven Belupo (0:1), a još jedan poraz doživjeli su u srazu s Hajdukom, s time da su tu bili osjetno bolji suparnik. Međutim, tog 30. srpnja presudila im je individualna kvaliteta Marka Livaje (0:2).


U kolovozu, pak, Varaždin još uvijek nije osjetio gorčinu poraza. Doduše, promaknula mu je i slast pobjede jer su, uz spomenute dvoboje s Dinamom i Osijekom, remizirali sa Šibenikom pred svojim navijačima.




– Za Rijeku se pripremamo kao za svaku utakmicu. Ovog tjedna smo, nažalost, imali dosta problema zbog izostanaka igrača. Međutim, ova momčad posjeduje širinu. Na Rujevici će zaigrati oni koji su do sada dobivali manje prilike, a ja vjerujem da će iskoristiti svoju minutažu – objašnjava Mario Kovačević, uz čestitke Dinamu na plasmanu u Ligu prvaka.


Treneru Varaždina najveću glavobolju zadaje obrana jer Jorgo Pëllumbi ima žute kartone, a Lamine Ba i Jozo Stanić se nalaze na listi ozlijeđenih. Kada se u obzir uzmu igrači koje je Kovačević najčešće koristio u zadnjoj četvorci, na raspolaganju mu je tek lijevi bek Itsuki Urata.


Probleme donosi i defenzivni dio vezne linije. Kapetan Igor Postonjski je prije dva tjedna u Osijeku doživio tešku ozljedu u obliku loma desne potkoljenice, a Agon Elezi ima žute kartone poput svog sunarodnjaka Pëllumbija. Jedinu dobru vijest za Kovačevića predstavlja povratak oporavljenika Ivana Posavca, Andrisa Herrere, Marka Stolnika i Luke Škaričića, s time da zadnja dvojica pokrivaju stoperske pozicije. Međutim, pitanje je mogu li izdržati cijelu utakmicu.


– Ne kukam jer imamo i druge igrače. Za užu obranu nemamo puno izbora, a svi znamo što Rijeka znači u hrvatskom klupskom nogometu. Zbog toga je ovo gostovanje za nas veliki izazov, ali pokušat ćemo odigrati svoju igru, bez obzira na sve probleme – dodaje trener Varaždina.


Prema njegovim riječima, napravljena je kvalitetna analiza Rijeke, a treninzi su iskorišteni za što bolje uigravanje i pripremu za sučeljavanje sa zahtjevnim suparnikom.


– Znamo kako Riječani igraju na Rujevici. Pred svojim navijačima su brzi, živi i ofenzivni. Mi moramo pronaći način da sve to istrpimo i pokušamo nametnuti igru kakvu smo prezentirali posljednjih pet kola. Napravit ćemo sve da odigramo dobar nogomet. Budemo li na toj razini, normalno je da se nadamo pozitivnom rezultatu, a to je za nas bod ili pobjeda – zaključuje Kovačević.