Igor Marijanović

Trener rukometaša Zameta nakon završene sezone: “Dečki su svaku utakmicu išli na glavu”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto V. KARUZA

Igor Marijanović/Foto V. KARUZA

Pitanje je što će biti dalje. Starije dečke treba zadržati, one koji su cijele sezone pokazali da su vođe - kaže Marijanović



RIJEKA Rukometaši Zameta su tiho nakon završnog pozdravljanja otišli u svoj kut dok su gostujući igrači Rudara iz Ruda nakon slavljeničkog pozdravljanja s navijačima guštali u pobjedi vrijednoj ostanka u Paket 24 Premijerligi. Posao na Kozali im je bitno olakšala činjenica da su im domaćini silom prilika suprotstavili mladu postavu.


– Nismo dali priliku mladima svojevoljno, nego prisilno – kazao je trener Zameta Igor Marijanović. – Protiv Rudara smo igrali bez Devčića koji je slomio nogu, Miliha, koji je završio na operaciji. Također, i bez Kvasteka, te Njegovana, koji su ozlijeđeni. Igrali su nam ovog puta i ozlijeđeni Islamović, također i Mrakovčić, koji nije trenirao dva tjedna. I on muku muči s ozljedom. Branio je ozlijeđeni Sorić. Ovu utakmicu odigrali smo praktički s osam igrača.


U svim tim razlozima mi ne tražimo nikakve isprike, također nismo htjeli ulaziti u nikakve kalkulacije te tražiti nekakva opravdanja što će nas čekati na terenu. Dečki su protiv Rudara poginuli muški. Mrakovčić je na parketu bio pravi kapetan i mogu im samo čestitati na borbenosti u ovim uvjetima u kojima smo morali igrati, Nažalost, zaključili smo sezonu porazom, uz to i s jednim jako ružnim nizom koji nitko od nas nije htio, ali tako je to.




Uoči ulaska u labirint poraza u Zametu je pitanje ostanka među premijerligašima bilo odavno skinuto s dnevnog reda budući da je Marijanovićeva postava ekspresno uletjela u Ligu za ostanak i dugo bila na čelu s maksimalnim učinkom. Poslije toga se sastajala s momčadima koje su se grčevito borile za bodove, dok su Zamećani mogli izlaziti na teren opušteno, bez strahovanja oko ishoda.


– Mi smo premlada ekipa da bismo razmišljali na takav način. Nama se u ovoj sezoni dva puta dogodio ovakav period, bilo je to u prosincu mjesecu kada smo praktički izgubili ulazak u Ligu za prvaka, te ovaj prošli, travanj mjesec, u kojem smo ovaj drugi dio Lige za ostanak odradili kako smo odradili.


Činjenica je da smo u dvanaestom i u četvrtom mjesecu igrali skroz potrgani, da smo iz tih razloga jako slabo trenirali jer nas nije bilo na treninzima. Ali, smo takvi kakvi smo bili davali svoj maksimum i u svakoj utakmici išli na pobjedu. U ovoj sezoni smo zajedno prošli kroz puno toga i stvarno moram stati u obranu tih dečki koji su svaku utakmicu išli na glavu. Ali, kao što smo i pričali na početku sezone, roster nam je tanji, a ozljede su nas pokosile.


Riječka momčad je i u prvom i u drugom dijelu sezone poletjela visoko i onda je padala. U tom prvom dijelu mladi Riječani su imali na pladnju ulazak u Ligu za prvaka, no izgubili su neke susrete kod kuće i nisu uspjeli. U drugom dijelu natjecanja su dugo bili na čelu Lige za ostanak.


– Teško je poslije pet poraza u šest utakmica kazati da smo zadovoljni jer ovo je na neki način pokvarilo sliku sezone, Ali, činjenica je da smo pet kola prije kraja sezone osigurali ostanak. Pokazali smo dobar rukomet, bili smo na čelu ljestvice. Ne možemo reći da ne smijemo biti zadovoljni sa sezonom.


Kvastek se potvrdio pojačanjem, Pikec je skrenuo pozornost na sebe kao i mladi golman Viskić uz provjerenu kvalitetu Sorića. To su samo neka od imena Zamećana koja uz već dokazane starosjedioce govore kako ova riječka ekipa ima perspektivu.


– Pitanje je što će biti dalje. Starije dečke treba zadržati, one koji su cijele sezone pokazali da su vođe. Mlađi igrači na svakom treningu i na svakoj utakmici moraju gristi kao da je posljednja, davati 150 posto da bi sve to skupa imalo nekog smisla. Oni su ove sezone pokazali da mogu, ali također i smatram da mogu puno više od toga i da trebaju početi raditi na sebi i početi pokazivati ono što vidimo u njima.