Razočaranje

Trener Rijeke priznao kako njegov plan u susretu s PAOK-om nije funkcionirao, a osvrnuo se i na Jadranski derbi

Denis Frančišković

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Trud i želja bili su veliki, nedostajala nam je bolja igra u prvom poluvremenu, a najviše su me ipak naljutile početničke pogreške koje su prelomile utakmicu - rekao je Tomić nakon utakmice



RIJEKA Goran Tomić, trener Rijeke, priznao je da su poraz i ispadanje iz Europe u sjajnom ozračju teško pali svima.


– Sigurno da je razočarenje veliko. Poraz je jako teško svima pao što se vidjelo i u svlačionici. No, treba biti objektivan i reći da su oni bili bolji takmac u ove dvije utakmice. Do poluvremena nismo dobro izgledali, osim prigode Tomečaka. PAOK je bio dosta bolji. U drugom dijelu smo išli na promjenu sustava da podignemo ritam igre. U trenucima dok smo imali aktivan rezultat napravili smo jednu nesmotrenu grešku i utakmica se prelomila na 0:2. Gosti su potom rutinski priveli susret kraju. Čestitke igračima na trudu, ali za proći ovakve utakmice treba biti na maksimimu.


Dojam je da vam je nedostajao igrač u sredini vezne linije?




– Imali smo ideju da Abass bude povučeni napadač te da ćemo u plitkom bloku imati brzinu kad osvojimo loptu. Imali smo brza krila i Drmića u vrhu napada, ali taj plan nije funkcionirao. Zato smo reagirali na poluvremenu.


Prošla je bolja momčad, ali skupljeno je novo iskustvo uz sjajnu podršku s tribina?


– Hvala svima na predivnoj atmosferi, baš su nas gledatelji nosili i bodrili, no ostaje žal. Napravili smo početničke greške u trenucima kad se utakmica lomi, trebali smo zadržati aktivan rezultat do kraja, a onda tko zna što bi bilo. Trud i želja bili su veliki, nedostajala nam je bolja igra u prvom poluvremenu, a najviše su me ipak naljutile početničke pogreške koje su prelomile utakmicu.


Slijedi važan Jadranski derbi?


– Moramo se dobro odmoriti nakon ovog ritma i napraviti dobru analizu Hajduka. Napravit ćemo sve da uzmemo bodove na Poljudu.