Igor Hinić

Trener riječkih vaterpolista nakon neuspjeha u Kupu Hrvatske: “Što prije zaboraviti Šibenik”

Valentina Prokić

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Pokušali smo, borili smo se, želja je bila velika, ali smo bili neuspješni. Utakmica sa Solarisom je završila remijem i oni na kraju idu dalje - kaže trener Primorja EB Igor Hinić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank ipak se nisu uspjeli plasirati na završni turnir najboljih četiriju momčadi Kupa Hrvatske. Nakon što su u subotu odigrali neriješeno s domaćinom turnira šibenskim Solarisom, nakon nedjeljnog susreta posljednjeg trećeg kola odlučivala je gol-razlika. Solaris je pobijedio KPK sa 16:3 i na kraju završio na prvom mjestu ljestvice kvalifikacijske skupine A sa 7 bodova, koliko je imalo i Primorje EB.


No, Šibenčani su na kontu gol razlike imali plus 25 (46:21), a Riječani plus 22 (49:27). Tako će se Primorjaši sa žaljenjem prisjećati trenutaka iz dvoboja sa Solarisom, kada su imali po tri gola prednosti, ali i uzbudljive završnice u kojoj je Solaris izjednačio, a Primorje EB nije uspjelo zatresti mrežu za pobjedu prije zvuka sirene.


Mjerilo


– Ne treba se vaditi na ništa, nismo uspjeli. Pokušali smo, borili smo se, želja je bila velika, ali smo bili neuspješni. Utakmica je završila remijem i oni na kraju idu dalje. Čestitam Solarisu na dobroj utakmici, mlada su i poletna momčad i želim im sreću u daljnjem tijeku natjecanja – rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić.




Iako je strateg Primorjaša razočaran krajnjim ishodom, što je i razumljivo jer su imali veliku šansu proći na završni turnir Kupa Hrvatske, neke stvari u igri riječke momčadi bile su dobre.


– Na trenutke smo igrali dobro, utakmica je bila jako tvrda i čvrsta. No, primili smo neke lagane golove, a to nismo i ne smijemo si dozvoliti. Alibi me ne zanima, rezultat je mjerilo i mi ga nismo uspjeli ostvariti. Moramo pokušati biti bolji sljedeći put – dodaje strateg Primorja EB.


Mornar BS


Vremena za žaljenje nema previše jer natjecanje ide dalje, ovaj put u prvenstvu Hrvatske. Naime, u petak na Kantridu stiže splitski Mornar BS u sklopu trećeg prvenstvenog kola.


– Moramo što prije zaboraviti turnir u Šibeniku. Znali smo da će nam biti teško, a ovo je tek početak. Mornar BS je dobio Solaris u Premier regionalnoj ligi, tako da je to jači protivnik od naših dosadašnjih. Moramo se oporaviti i dobro spremiti za tu utakmicu. Možda do sada nismo imali toliko jakih natjecateljskih utakmica, izuzev protiv Solarisa, ali nastavljamo dalje. Dvoboj s Mornarom nam je vrlo važan, svi toga trebamo biti svjesni i dati maksimum u petak – zaključio je Igor Hinić.


Momčad Primorja EB je u Šibeniku bila pojačana za Slovenca Jašu Kadiveca, koji se oporavio od ozljede i priključio suigračima u bazenu prvi put u jednoj natjecatelsjkoj utakmici.