Miloš Milošević

Trener Primorja o početku priprema: “Najvažnije je da svi ostanemo zdravi”

Ivana Vaupotić

Miloš Milošević/Foto S. DRECHSLER

Miloš Milošević/Foto S. DRECHSLER

Na PH-u smo pokazali da smo odgovorni, kao i da pazimo na svoje, ali i na zdravlje drugih. I to je najvažnije. Da ostanemo zdravi. Ne samo mi u Primorju i na bazenu, već svi sportaši - kaže Milošević



RIJEKA U Plivačkom klubu Primorje itekako je živo, natjecateljski pogon ušao je u treći tjedan treninga za novu sezonu, a od ovoga tjedna polako će im se pridružiti i ostali članovi.


– Odaziv je jako dobar, tek smo počeli pa smo u laganom procesu treninga. Situacija je kao prije, normalno treniramo, ali se strogo pridržavamo svih epidemioloških mjera. Koliko god možemo treniramo i na otvorenom, lijepo je vrijeme pa ga koristimo za suhe treninge – započeo je Miloš Milošević, trener Primorja, koji ove godine nije imao dugu pauzu od bazena.


– Dosta smo pauzirali na proljeće, tako da smo nakon državnoga prvenstva plivačima dali kratak odmor od svega tjedan dana. Svi su zadovoljni i motivirani za novu sezonu.




»Primorjaši« su u novu sezonu ušli bez Antonija Rajkovića, koji je otišao na studij u Dansku, Duje Franića, koji se zbog studija preselio u Zagreb i postao član Medveščaka, te Sare Knežević, koja je prešla u Kantridu.


Tri modela


– Na Antonija i dalje možemo računati, on je naš plivač i u planu je da pliva na Zimskom državnom prvenstvu. Ono što svakako moram istaknuti je da vršimo upise u školu plivanja, interes je velik, a to je dobra stvar za sve nas.
Još je uvijek neizvjesno kako će izgledati nova plivačka sezona, u slučaju povoljne epidemiološke situacije uslijed pandemije koronavirusa sezona će početi Grand Prix natjecanjem u Splitu krajem listopada, a vrhunac će imati od 18. do 20. prosinca, kada će se održati prvenstvo Hrvatske u kratkim bazenima.


– Natjecateljska komisija Hrvatskog plivačkog saveza predložila je tri modela kalendara koji je dala na usvajanje Izvršnom odboru Saveza. A model znači da je epidemiološka situacija povoljna i da se sva natjecanja mogu održati, B model podrazumijeva malo reduciran kalendar, smanjen broj odnosno do maksimalno 150 plivača na jednom natjecanju i odvajanje uzrasnih kategorija, dok se C model odnosi isključivo na održavanje lokalnih natjecanja – rekao je Milošević, jedan od članova Natjecateljske komisije HPS-a.


Položeni ispiti


Hrvatski plivači uspješno su položili dva ljetna ispita, regionalna prvenstva, a onda i prvenstvo Hrvatske za dobne kategorije.


– Ta su nam prvenstva poslužila kao svojevrsna generalna proba u novom normalnom, a mi smo oba ispita uspješno položili. Tu je HPS odradio odličan posao i organizacija je bila besprijekorna, a na natjecanju je nastupilo više od 500 plivača. I nitko se od prisutnih, srećom, nije zarazio.


Time smo svi skupa pokazali da smo odgovorni, kao i da pazimo na svoje, ali i na zdravlje drugih. I to je ono što je u cijeloj ovoj priči najvažnije. Da ostanemo zdravi. Ne samo mi u Primorju i na bazenu, već svi sportaši. Zato i dalje trebamo ostati odgovorni. To je jedini način da nastavimo normalno raditi i ostanemo u kontinuitetu kada je trenažni proces u pitanju, ali i da zadržimo što veći broj djece na treninzima – zaključio je Milošević.