Prva NL

Trener Orijenta oprezan nakon druge uzastopne pobjede: “Ništa nije riješeno”

Ivan Volarić

U SENDVIČU - Andrija Bubnjar/Foto D. KOVAČEVIĆ

U SENDVIČU - Andrija Bubnjar/Foto D. KOVAČEVIĆ

S obzirom na sve možemo biti zadovoljni rezultatom, a o ostalome, o igri, pričat ćemo na treningu nakon utakmice - rekao je trener Krimejčana



RIJEKA Nogometaši Orijenta i drugo kolo zaredom izašli su uzdignutih ruku s travnjaka. Krimejčani su na domaću pobjedu nad Croatijom nadovezali gostujuću kod Dubrave i četiri kola prije kraja se ponovo doveli u situaciju da ponovo drže svoju sudbinu u svojim rukama.


– Ne mogu biti zadovoljan kako smo ušli u utakmicu – rezimira trener Slobodan Grubor dojmove s gostovanja u Sigetu. – Napravili smo previše tehničkih pogrešaka i sve što je protivnik u prvom poluvremenu napravio, napravio je iz naših gluposti. Imali smo i mi dvije, tri dobre situacije iz kontri, što smo i željeli. Jedna kontra nam je prošla i tu smo dobili igrača više. Tu smo se stabilizirali i na odmoru dogovorili strategiju za drugo poluvrijeme. Krenuli smo dobro, ali opet imali mali pad od desetak minuta i odmah reagirali te ispravili stvari. Imali smo dosta situacija gdje smo samo trebali mirnije završiti situaciju. Čak su bile neke sporne situacije gdje su nas suci zaustavljali bez razloga. Ali, OK! Iza nas je teška, prava drugoligaška utakmica, koju smo više izvukli na mišiće nego uz neku igru koju bih želio da moja ekipa pruža.


Krimejčani su na idealan način otvorili seriju od ključne četiri utakmice u borbi za ostanak, no, upozorava Grubor, daleko je to od onoga što su u klubu zacrtali.




– Ništa nije riješeno! Ove dvije pobjede su sigurno donijele više samopouzdanja. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu. U utorak nas čeka teška utakmica polufinala Kupa Primorsko-goranske županije. Sigurno nam neće biti lako u Omišlju. Moramo to riješiti. Nakon toga nas čeka BSK vani. Rekao sam i ranije da nas čeka borba do samoga kraja. Dobro je da će se u tu borbu za ostanak uvući još neka ekipa iz sredine ljestvice pa je to bolje za nas. Dobro je da je što više ekipa u borbi za ostanak. S obzirom na sve možemo biti zadovoljni s rezultatom, a o ostalome, o igri, pričat ćemo na treningu nakon utakmice.


Solin je ostao na dnu s devet bodova manje od Orijenta i vjerojatno izgubio sve šanse za ostankom što je dobra vijesta za Gruborovu momčadu budući da Solinjani stižu na Krimeju za dva kola.


– Sigurno da imaju težu situaciju, ali mi moramo gledati sebe i završiti sezonu kako bismo trebali… – poručio je oprezni trener Orijenta.