Šesti naslov Čavjanki

Trener novih boćarskih prvakinja Hrvatske: “Cijela ekipa je vukla, niti u jednoj utakmici nismo ovisili o jednoj igračici”

Valentina Prokić

ŠESTI NASLOV - Boćarice Čavle - Škole boćanja osvojile naslov prvakinja Hrvatske

ŠESTI NASLOV - Boćarice Čavle - Škole boćanja osvojile naslov prvakinja Hrvatske

Sve cure su u svim igrama bile sjajne. Mlađe su možda i bile nervozne, ali to nisu pokazivale već su odigrale kao velike - rekao je Dean Klarić, trener novih boćarskih prvakinja Hrvatske



RIJEKA Boćarice Čavle – Škole boćanja nove su prvakinje Hrvatske. Čavjanke su nakon pobjede 16:8 u prvoj utakmici na Čavlima prije tjedan dana, u Labinu odigrale neriješeno 12:12 što im je bilo dovoljno da osvoje naslov prvakinja nakon što su Labinjanke protekle tri godine osvajale titulu.


Šesti je to naslov Čavle – Škole boćanja osvojen u još jednoj borbenoj i neizvjesnoj utakmici. Za razliku od proteklih godina, Čavle – Škola boćanja ove je godine uspjela srušiti iskusne boćarice Labina predvođene reprezentativkama Nives Jelovicom i Riom Vojković, te na njihovom terenu potvrditi titulu, a nakon uvodne pobjede na Hrastenici.


– Utakmica je bila borbena i »našpanana« od prve do posljednje boće. Igra je bila u egalu, sve igre, prve klasične, druge tehničke i treće klasične su završile 4:4. Jelovica i Marelja-Bošnjak su prvog pojedinca odigrale na razini finala svjetskog, a ne domaćeg prvenstva. Naša trojka je opet bila odlična. Sve cure su u svim igrama bile sjajne. Mlađe su možda i bile nervozne, ali to nisu pokazivale već su odigrale kao velike. Silne godine stalnog stizanja rezultata u finalnoj seriji učinile svoje. Mlađe igračice su sazrijevale iz utakmice u utakmicu – rekao je trener boćarica Čavle – Škole boćanja Dean Klarić.




Tri boćarice Čavli su odigrale finalnu seriju bez poraza, Carrolina Bajrić, Ira Nimčević, obje iskusne, te 13 i pol godišnja Ema Maršanić, pred kojom je sjajna budućnost.


– Carrolina je praktički vođa reprezentacije Hrvatske, Ira je sa svoje 22 godine iskusna prvotimka, a najmlađa Ema je tri utakmice doma i tri u Labinu dobila. I odigrala je sjajno, bez obzira na svoje godine. Oduševila me u štafeti sa Carrolinom, pogodile su 40, a Ema je pogodila 21/24. Meni je to vrh. Ona jako puno obećaje i ako zadrži mirnoću i glavu od nje će biti velika igračica. No, moram reći da je cijela ekipa osvojila naslov, niti u jednoj utakmici nije sve ovisilo o jednoj igračici.


Ekipa je bila ta koja je vukla, odnosno one su gurale naprijed jedan drugu. Svaka čast i Labinu, bile su na razini zadatka, odigrale su dobru utakmicu, tražile kroz sve partije treću utakmicu, ali mi smo napravili sve kako treba. No, bilo je napeto jer primjerice precizno izbijanje se odlučivalo zadnjim balinom, a još su neke partije odlučene praktički zadnjom boćom – zaključio je Klarić.


Čavjankama su pehar i medalje prvakinja Hrvatske podijelili Denis Peršić, predsjednik HBS-a i Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ.