Igor Tkalčević

Trener Krka nakon povijesnog uspjeha kluba: “Igrali smo kao u NBA ligi. Kada dođe »play-off« se vidi tko je pravi mačak”

Zlatko Horvat

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Igor Tkalčević/Foto V. KARUZA

Vargić ih je sve držao kao male pačiće. On, Rudan, Jelić, Smojvir, Zec, Klenovšek, Turkalj, kojem sam prije utakmice rekao da nije zabio nijedan gol cijele sezone... Imao sam taj osjećaj jer vidim kako radi i na kraju ga je nagradilo - kaže Tkalčević



RIJEKA Nogometaši Krka na Kantridi su ostvarili povijesni uspjeh svladavši u uzvratu kvalifikacija za popunu Druge NL Zagorec iz Krapine (1:0). Prvi put Krk će igrati u drugoligaškom društvu.


– Sve je bilo na igračima i karakteru, najprije pojedinačnom, a onda momčadskom. Kada je bilo najteže, oni su izvukli zadnje atome snage. Drugo, imali smo odličnu jesen i nakon toga smo posustali.


Kada je bilo najbitnije, mi smo bili najbolji. Iza nas je 12 mjeseci mukotrpnog rada mene i moje momčadi. Ponosan sam na sve što su napravili.




Mi smo odigrali kao u NBA ligi, u regularnom dijelu laganica, a kada dođe »play-off«, onda se vidi tko je pravi mačak – kaže trener Krka Igor Tkalčević.


Ivan Vargić bio je ključ uspjeha?


– Mjesec i pol dana sam ga zvao svaki dan, i dvaput dnevno. To je bio kamen temeljac za sezonu jer sam znao što mi nosi vratar. Na to smo poslije slagali.


Puno mu hvala što je, nakon godinu dana stanke, smogao snage vratiti se. Rekao je da će biti na sto posto, kao da brani za Rijeku ili hrvatsku reprezentaciju. Kada je prelomio u sebi, to je bio »jackpot«.


Vargić ih je sve držao kao male pačiće. On, Rudan, Jelić, Smojvir, Zec, Klenovšek, Turkalj, kojem sam prije utakmice rekao da nije zabio nijedan gol cijele sezone… Imao sam taj osjećaj jer vidim kako radi i na kraju ga je nagradilo.


Ovo je i vaš veliki trenerski uspjeh?


– Jako je teško biti prvi u bilo kojoj ligi i ponosan sam na sve to. Predsjednik Denis Šikljan mi je dao odriješene ruke. Zahvaljujem se svojem stožeru, treneru Dinu Dminiču, kondicijskom treneru Armandu Pejnoviću te fiziterapeutu Denis Miškulinu.


Oni su ti koji su ponijeli veći dio u ovoj sezoni, a moj je bio menadžerski dio, doveo sam igrače i posložio ih najbolje što mogu. Ponosan sam na plasman u Drugu ligu, svoje igrače i navijače.