HAOK RIJEKA

Trener Igor Lovrinov ne gubi vrijeme: krenuli treninzi odbojkašica Rijeke, dodatna pojačanja nisu vjerojatna

Luka Medak

Igor Lovrinov/Foto S. DRECHSLER

Igor Lovrinov/Foto S. DRECHSLER

Ako bude sve u redu i ako nas zdravlje posluži, realno je očekivati da ćemo biti blizu prve četiri ekipe, dakle, u gornjem dijelu ljestvice. To bi nas zadovoljilo - rekao je Lovrinov



RIJEKA Odbojkašice Rijeke jučer su počele pripreme za novu sezonu u Superligi. Iako još uvijek nisu sve na broju jer neke rade u turizmu pa će se priključiti početkom rujna, trener Igor Lovrinov ne gubi vrijeme i krenuo je raditi. Osim ranije najavljenih Ane Mioč, Barbare Fabulić, Petre Brkičić i Viktorije Trcol nema novih pojačanja, ali prijelazni rok traje još gotovo mjesec dana.


– Prijelazni rok traje do 15. rujna, no ne vjerujem da će biti dodatnih pojačanja. Mi nećemo tražiti dalje, zadovoljni smo s igračicama koje imamo, tako da će nova pojačanja stići samo ako netko izrazi želju za dolaskom u Rijeku. Djevojke iz cijele Hrvatske ovdje dolaze na studij, tako da tko zna kako će se stvari razvijati – rekao je trener Igor Lovrinov.


Što se tiče ambicija u novoj sezoni, Lovrinov bi bio zadovoljan kada bi njegove igračice držale priključak s vodećim ekipama.




– Ako bude sve u redu i ako nas zdravlje posluži, realno je očekivati da ćemo biti blizu prve četiri ekipe, dakle, u gornjem dijelu ljestvice. To bi nas zadovoljilo. Teško je sada još o tome govoriti, moramo vidjeti i kako će drugi posložiti svoje rostere, ali prije svega očekujem od svih djevojaka da naprave iskorak naspram prošle sezone. To su sve mlade cure i možemo očekivati značajan pomak u igri, velika je razlika igrati s 15 pa onda sa 16 godina, tako da sam siguran u napredak – zaključio je trener Lovrinov.


S obzirom na to da do kraja kolovoza traje još i Europsko prvenstvo, Superliga kreće tek 2. listopada.