Uoči Dinama

Trener Hajduka: “U ovakvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan”

Hina

Igor Bišćan i Ivan Leko/Foto PIXSELL

Igor Bišćan i Ivan Leko/Foto PIXSELL

Prošlog tjedna Hajduk je u Superkupu izgubio od Dinama sa 0-1, a u odnosu na tu utakmicu sastav trenera Ivana Leke bit će pojačan za Marka Livaju



SPLIT Trener splitskog Hajduka Ivan Leko izrazio je sućut stradalima oluje koja je u srijedu poharala Zagreb i dio Hrvatske.


Prije nego što je počeo odgovarati na pitanja novinara uoči sutrašnjeg derbija protiv Dinama, Leko je izrazio sućut stradalima oluje koja je poharala Zagreb i dio Hrvatske.


“Prije odgovora na pitanje rekao bi dvije riječi o tragediji koja se jučer dogodila u Zagrebu. U takvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Mi se bavimo nogometom, a ljudi gube živote, dobiti ili izgubiti utakmicu nije životno važno. Izrazio bih sućut obiteljima, nadam se da će takve stvari što manje događati,” kazao je Hajdukov trener.




Prošlog tjedna Hajduk je u Superkupu izgubio od Dinama sa 0-1, a u odnosu na tu utakmicu sastav trenera Ivana Leke bit će pojačan za Marka Livaju koji je zbog kazne morao preskočiti prvu utakmicu sezone.


Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj također iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Kruno Šarić iz Županje.


“Ne trebam ponavljati koliko nam Marko znači, mi smo sigurno jači s njim,” dodao je.


Leko je u posljednjem susretu zaradio crveni karton nakon što je suca “počastio” psovkama.


“Tužan sam što se ovaj tjedan previše energije gubilo na sve osim nogometa. Žao mi je, ja mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti. Igrači moraju biti glavni akteri, a ne suci. Ja ću se potruditi da nemamo više ovakav tjedan,” kazao je otkrivši hoće li biti promjena u taktici.


“Ne očekujem velike taktičke promjene, ovo je maraton, 36 utakmica. Međutim, motivacija je ogromna, želimo se pokazati i odigrati dobro,” naglasio je dodavši kako bi želio da je njegova momčad stabilnija i mirnija.


Otkrio je kakvo je zdravstveno stanje na Poljudu.


“Za utakmicu će konkurirati oni koji i za prošlu,” kazao je istaknuvši kako između ova dva sastava nema previše tajni.


“Svi imaju vrline i mane, igraš na svoje vrline i sakrivaš mane. Znamo se jako dobro i kao momčadi i kao igrači, nema tajni, stvar je par detalja,” zaključio je Leko.