PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

Tomislav Kvastek, pivot Zameta, poslije pobjede nad Trogirom: “Pravovremeno buđenje u obrani”

Igor Duvnjak

Tomislav Kvastek/Foto: M. LEVAK

Tomislav Kvastek/Foto: M. LEVAK

- U utakmicu smo krenuli malo lošije, ali kasnije se sve to posložilo. Golmani su malo pokrili, gosti su nešto promašili i na kraju smo zasluženo preokrenuli rezultat i došli do pobjede - rekao je Kvastek



RIJEKA Rukometaši Zameta ostvarili su željeno nakon što su opravdali ulogu favorita s Trogirom na svom parketu. Nadmašili su goste sa četiri gola razlike, ali domaći su istrčali na teren uspavani, a takav je ritam odgovarao suparnicima, koji su održavali korak skoro do kraja prve četvrtine ogleda.


Tek tada je došlo do buđenja, »budilice« su zazvonile u rukama vratara Tina Viskića, koji je zaustavio nekoliko lopti, te poslovično efikasnog Antonija Tomaša, koji je nekoliko ukradenih lopti pretvorio u golove. Domaćini su polako počeli razvijati jedra ploveći k pobjedi. U taboru Zameta su se prije utakmice žalili na ozljede, dok je zapaženi pivot Tomislav Kvastek po posljednjem zvuku sirene šepajući otišao u svlačionicu.


– Ozljeda od treninga. Mislio sam da je s tim gotovo, ali nije tako. Vraća se to ponovo, ali bit će u redu – rekao je Kvastek, pojačanje iz Našica, rođen 2001. godine.




– U utakmicu smo krenuli malo lošije, ali kasnije se sve to posložilo. Golmani su malo pokrili, gosti su nešto promašili i na kraju smo zasluženo preokrenuli rezultat i došli do pobjede. Držali smo svoj ritam igre i tako samo nastavili igrati. Inače, dojma sam da smo nakon lošijeg početka malo popravili obranu, dolazilo je do našeg većeg kretanja i pokrivanja suparnika tako da je u drugom poluvremenu sigurno bilo bolje.


Zamećani su stigli na »okretište« sa četiri pobjede u prvih sedam kola, Kvastek i suigrači su na trećem mjestu ljestvice.


– Mislim da smo u prvoj utakmici sa Sesvetama kao i u Bjelovaru trebali pobijediti jer smatram da smo bili bolji u obje utakmice. Ali, mlada smo ekipa, a oni imaju nekoliko iskusnih igrača te mislim da je to presudilo.


Premijerligaši nemaju odmora, odmah počinje drugi dio. Pred Tomislavom i prijateljima je gostovanje kod Sesveta, s kojima su Zamećani odigrali itekako uzbudljivu utakmicu i na koncu ostali bez bodova u dramatičnom finišu.


– Jako teško gostovanje. No, kao i uvijek, nadam se bodovima, uvijek sam pozitivno orijentiran.
Uvijek želim dobiti utakmicu. Vidjet ćemo kakav će biti ritam rada tijekom tjedna i ako svi budemo zdravi, možemo se nadati bodovima.