Europska liga

Tomasov Šerif izgubio od Real Sociedada, Man United slavio na gostovanju

Hina

Susret Šerifa i Real Sociedada/Foto REUTERS

Susret Šerifa i Real Sociedada/Foto REUTERS

Momčad hrvatskog stručnjaka Stjepana Tomasa dobro se držala u prvom poluvremenu, no gosti su u nastavku ipak stigli do pobjede.



ZAGREB U susretu 3. kola E skupine Europske lige Manchester United je na gostovanju pobijedio Omoniju sa 3-2, dok je u drugom susretu iz ove skupine Šerif, kojeg vodi Stjepan Tomas, kod kuće izgubio od Real Sociedada sa 0-2.


Omonija je povela protiv Manchestera golom Karima Ansarifarda u 34. minuti i obranila je prednost do kraja poluvremena. “Crveni vragovi” su u nastavku zabili tri gola, a strijelci su bili Marcus Rashford (53, 84) i Anthony Martial (63). Konačnih 3-2 postavio je Nikolaos Panagiotou pet minuta prije kraja susreta.


U drugom susretu Real Sociedad je na gostovanju porazio Šerif sa 2-0. Momčad hrvatskog stručnjaka Stjepana Tomasa dobro se držala u prvom poluvremenu, no gosti su u nastavku ipak stigli do pobjede.




Sociedad je poveo u 53. minuti golom Davida Silve, a sedam minuta kasnije Šerif je ostao s igračem manje nakon što je isključen Moussa Kyabou. U nastavku akcije Brais Mendez je ubacio, a Aritz Elustondo glavom zabio za 2-0.


Na ljestvici vodi Real Sociedad s devet bodova, Manchester United ima šest, Šerif tri, a Omonija je bez bodova.


U susretu iz skupine A PSV Eindhoven je na gostovanju porazio Zurich sa čak 5-1.


Nizozemski sastav je pitanje pobjednika razriješio već u prvom poluvremenu postigavši četiri gola. Prva dva gola zabio je Yorbe Vertessen 10, 15), a do konca prvog dijela među strijelce su se upisali i Cody Gakpo (22) i Xavi Simons (35). Gakpo je u 55. zabio za 5-0, a poraz domaćina ublažio je Jonathan Okita u 87. minuti.


Nikola Katić je za Zurich igrao od 71. minute, dok Ivan Santini nije nastupio. U drugom susretu iz ove skupine od 21.00 sati igraju Arsenal i Bodo/Glimt.


Nakon nepotpunog trećeg kola na vode Bodo/Glimt i PSV sa po četiri boda, Arsenal ima tri, a Zurich je upisao i treći poraz.


U skupina C HJK i Ludogorec su odigrali 1-1.


Gosti su poveli u 10. minuti preko Matiasa Tissere, izjednačio je Perparim Hetemaj u 55. minuti. Simon Sluga nije branio za goste.


Kasnije se sastaju Roma i Real Betis.


Na ljestvici vodi Betis sa šest, Ludogorec ima četiri, Roma tri, a HJK je na nuli.


U skupina F Sturm i Lazio su odigrali bez golova.


Domaćin je od 82. minute igrao bez isključenog Jusufa Gazibegovića. Hrvatski veznjak Toma Bašić nije igrao za goste.


Večeras se još sastaju Midtjylland i Feyenoord.


Lazio i Sturm imaju po četiri boda, a Midtjylland i Feyenoord po tri.