Prva liga

Težak poraz rukometašica Zameta u Osijeku u duelu konkurentkinja za ostanak u ligi

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA



OSIJEK – Utakmica 21. kola Prve lige rukometašica: Osijek – Zamet 31:18 (16:8). Dvorana u Osijeku.


OSIJEK: Borac, Čivić 1, Josipović 2, Hren 3, Šoš, Gardaš, Jozanović 3, Ledenčan, Kragujević, Jelečević, Malovan 4 (1), Frančić 6, Grgić 3, Vrdoljak 2, Pehar 6 (1), Bulatović 1.


ZAMET: Troskot 1, Debelić 3, Mršić 1, Jukan 1, Tabar 2 (2), Pleša 4, Brusić, Pleše 2, Leverić, Grozdanić, Svast 2, Šutović 1, Markulinčić 1, Vujisić.




Isključenja: Osijek 12, Zamet 4 minute. Sedmerci: Osijek 3 (2), Zamet 3 (2).


U danima naglog travanjskog zatopljenja, rukometašice Zameta su doživjele neugodno zamrzavanje u Osijeku od čak 13 golova minusa. Putovanje u Slavoniju je po riječku ekipu obilježeno teškim brodolomom na Dravi u duelu konkurentkinja za ostanak među prvoligašicama. U ovom slučaju su već početne minute bile nagovještaj raspleta koji je na kraju bio poznat puno prije posljednjeg zvuka sirene.


Obrana Riječanki je pritom djelovala kao kulisa od kartona pa je Osijek u prvih nepunih pet minuta poentirao čak četiri puta, uhvatio je zamah i potom paljbom po riječkoj mreži nastavio jurnjavu ka važnim bodovima. Kola gošći, koja su odmah krenula nizbrdo, nastavila su samo strmoglavi pad prema visokom porazu. Debelić je, istina, sredinom poluvremena smanjila na 8:5, ali to nije bilo otvaranje diskusije oko bodova nego samo zenit u sinoćnjoj slavonskoj prezentaciji Zamećanki za zaborav.


Nakon zatišja pred domaću buru Osijek je opet počeo iskazivati velik apetit za golovima, kojim je odmaknuo na 15:7. Riječanke su u prvom poluvremenu igrale slabo, a u nastavku su popustile, da je riječ o boksu, iz ugla bi već letio ručnik u znak predaje. Nisu odigrane ni dvije trećine utakmice, a domaćice su već vodile 20:9 protiv suparnica koje kao da su bile na izletu s neželjenim ishodom. Odrađujući formalnost u preostaloj trećini igre, Slavonke su, kao na treningu, pobijedile 31:18.