Premijerliga

Težak poraz riječkih rukometaša u Metkoviću, domaćin do vrha napunio mrežu Zamećana

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto M. GRACIN

Damir Vučko/Foto M. GRACIN

Sam rezultat je govorio kako je u dolini Neretve bio rukometni duel "spuštenih gardova" u kojem su golmani bili izloženi šutevima kao prolaznici kiši bez kišobrana



METKOVIĆ Utakmica 2. kola A skupine Paket 24 Premijerlige rukometaša: Metković Mehanika – Zamet 41:32 (21:15). GSD Metković. Gledatelja 800. Sudi: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru).


METKOVIĆ MEHANIKA: Milas, Vučić 3, Cvitanović 1, Čutura 8, Pavlak 2, Kozina, Mataga, Arapović, Komazin 1 (1), Previšić, Raguž 4 (1), Bezer 6, Rodin7, Goluža 1(1), Sršen, Batinović 8 (3).


ZAMET: Pešić, Vučko 10 (5), Tomović 2 (2), Krstić, Živković 4,Ljevar 2, Njegovan 4, Ogurlić 1, Milih 3, Viskić, Deželjin 2, Devčić 3, Pikec, Perkov 1.




Isključenja: Metković Mehanika 22, Zamet 12 minuta. Sedmerci: Metković Mehnika 6 (6), Zamet 7 (7).


Rukometaši domaće Metković Mehanike su se nakupili isključenja sa Zametom, igrajući više od trećine utakmice s igračem manje. Čak 22 minute, ali su se i nadavali golova, postigli su ih čak 41 u duelu u kojem su vodili praktički od početka do kraja i na koncu su uvjerljivo pobijedili 41:32.


Sam rezultat je govorio kako je u dolini Neretve bio rukometni duel “spuštenih gardova” u kojem su golmani bili izloženi šutevima kao prolaznici kiši bez kišobrana. U takvoj igri s devizom “tko zabije više” rezultat se brzometno mijenjao, a Metkovci su iz koraka u korak povećavali prednost.


U 10. minuti su već imali 6:3, a samo dvije minute kasnije 8:4, sve više navješćujući svoj puni pogodak. U ritmu golova se jurilo k odmoru uz igrače u obranama kao statiste.


U 19. minuti je efikasni Batinović donio vodstvo 12:5, navješčujući novi domaći nalet poslije kojega je bilo čak devet golova razlike – 15:6. Do poluvremena Riječani su kako tako umanjili štetu golom Nikole Njegovana, smanjili su u 30. minuti na 21:15, na rezultat kojima su nekada završavale utakmice.


Nije prestajala paljba Metkovaca po nemoćnoj riječkoj obrani i u 40. minuti vodostaj je opet kao u prvom dijelu, 29:20. Metković Mehanika je u preostaloj trećini igre nastavila svoj pucački trening kojim je održavala visoku razliku.