NEOČEKIVANA VIJEST

Tek potpisao za Netse, a oprašta se od košarke: sedmerostruki all-star zbog problema sa srcem odlazi u mirovinu

Luka Medak

LaMarcus Alridge/Foto: REUTERS

LaMarcus Alridge/Foto: REUTERS

"Petnaest godina sam stavljao košarku na prvo mjesto, no sada je vrijeme da na prvo mjesto stavim svoje zdravlje i svoju obitelj", rekao je igrač Netsa.



NEW YORK Krilni centar Brooklyn Netsa i sederostruki all-star igrač LaMarcus Aldridge neočekivano je objavio kako se odlazi u mirovinu zbog problema sa srcem.


Aldridge je na društvenim mrežama objavio kako je u subotnjoj utakmici osjetio nepravilan rad srca, što je, prema njegovim riječima, jedno od najgorih iskustava koje je doživio. Sljedeće jutro završio je u bolnici te iako je sada sa srcem sve u redu, 35-godišnjak je odlučio kako nema smisla igrati se sa sudbinom.


“Petnaest godina sam stavljao košarku na prvo mjesto, no sada je vrijeme da na prvo mjesto stavim svoje zdravlje i svoju obitelj“, rekao je igrač Netsa.




LaMarcus Aldridge proveo je devet sezona u Portland Trailblazersima, nakon čega se pridružio San Antonio Spursima 2015. godine, s kojima je ostao sve do prije mjesec dana, kada je zatražio da isplate njegov ugovor. Kao slobodan igrač potpisao je za Brooklyn Netse u želji da osvoji naslov prvi put u svojoj karijeri, ali prije ove šokantne vijesti za momčad iz Brooklyna je igrao samo pet utakmica. U slučaju da Netsi osvoje naslov, imat će pravo dobiti prsten prvaka.


Netsi su podržali Aldridgevu odluku te poželjeli njemu i njegovoj obitelji puno zdravlja i sreće u budućnosti.


Aldrige je tako završio karijeru s prosjecima od 19,4 poena i 8,2 skoka tijekom 15 sezona u najjačoj ligi svijeta. U tom periodu sedam puta je bio u all-star momčadi.