La Liga

Tchouaméni odveo Real Madrid na vrh ljestvice, Modrić ostao na klupi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Momčad Carla Ancelottija vodi na ljestvici s 54 boda nakon 21 utakmice, dva više od drugoplasirane Girone koja će u nedjelju igrati svoju prvenstvenu utakmicu sezone protiv Celte u Vigu



MADRID Aurelien Tchouameni iz Real Madrida ušao je s klupe i zabio udarcem glavom u 84. minuti za 2-1 u pobjedi protiv Las Palmasa koja je njegovu ekipu odvela na vrh LaLige u subotu.


Momčad Carla Ancelottija vodi na ljestvici s 54 boda nakon 21 utakmice, dva više od drugoplasirane Girone koja će u nedjelju igrati svoju prvenstvenu utakmicu sezone protiv Celte u Vigu.


Realu je nedostajalo ideja u blijedom prvom poluvremenu jer su se mučili bez svog najboljeg strijelca LaLige Judea Bellinghama, koji je suspendiran nakon što je prošlog vikenda dobio svoj peti žuti karton u svojoj posljednjoj pobjedi protiv Almerije. Las Palmas, koji je vikend započeo na osmom mjestu samo četiri boda od europskih mjesta, bio je čvrst u obrani i neutralizirao je Realove napadače Viniciusa Jr. i Rodryga.




Domaćin je poveo u 53. minuti kada je Javi Munoz ubacio iz blizine nakon što je Sandro probio s desne strane Antonia Rudigera. Pogodak je probudio Real, a Vinicius Jr. je u 65. minuti izjednačio.


Realov pritisak bio je nemilosrdan i postigli su pobjednički pogodak u 84. kada je francuska zamjena Tchouameni pogodila glavom iz kuta Tonija Kroosa tri minute nakon ulaska u igru.


“Sjajno je imati motiviranu klupu koja često puno pridonosi”, rekao je Ancelotti na tiskovnoj konferenciji. “To je alat koji imamo. Gledam na klupu i imam puno dobrih igrača koji mi daju razne mogućnosti da promijenim igru.”


Luka Modrić je ostao na klupi.