Usprkos pandemiji

Talijanski Giro počet će na Siciliji uz prisustvo gledatelja

Hina

Prijedlog predviđa prisustvo navijača, ali morat će se poštovati pravila socijalne udaljenosti. To je povratak u normalu, iako neće biti onako kako smo navikli - rekao je predsjednik organizatora utrke



RIM Jedna od tri najveće biciklističke utrke, talijanski Giro, koji je zbog pandemije koronavirusa odgođen za listopad, počet će na jugu Italije na Siciliji uz prisustvo navijača.


Utrka se prvotno trebala održati između 3. i 31. svibnja, no organizatori su je zbog pandemije odgodili na listopad (od 3. do 25.).


Ovogodišnje izdanje Giro d’Italia je trebalo startati u Mađarskoj, gdje su bile predviđene prve tri etape, ali to sada nije moguće zbog zdravstvene situacije u svijetu.




Kako danas izvještava francuski L’Equipe, vlasti su odlučile da Giro krene sa Sicilije, gdje će započeti i sljedeće godine.


“Bila je to najlogičnija odluka,” objasnio je direktor utrke Mauro Vegni.


Još nije poznato mjesto iz kojeg će krenuti 103. izdanje jedne od najprestižnijih biciklističkih utrka, a među favoritima je Palermo.


“Prijedlog predviđa prisustvo navijača, ali morat će se poštovati pravila socijalne udaljenosti. To je povratak u normalu, iako neće biti onako kako smo navikli,” rekao je predsjednik organizatora utrke RCS Sporta Paolo Bellino.