DOIGRAVANJE PH-A VATERPOLISTA

Sven Augusti nakon uvjerljive pobjede Primorja nad Medveščakom: “Rezultat je velik, ali možemo još više”

Sven Augusti/Foto: V. KARUZA

Sven Augusti/Foto: V. KARUZA

Čim smo se malo uozbiljili i zagrijali kako treba, bolje smo se fizički osjećali i odmah smo proradili i u obrani i u napadu. Krajnji rezultat je velik, ali mislim da mi možemo još i više od toga – rekao je Augusti.



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank uvjerljivo su pobijedili Medveščak u prvoj utakmici doigravanja za peto mjesto prvenstva Hrvatske. Završilo je 10:17 u korist Primorja, koje je time napravilo veliki korak naprijed prema glavnom cilju, petom mjestu, posljednjem koje vodi u Premier Regionalnu ligu iduće sezone.


Riječki vaterpolisti nisu dobro otvorili utakmicu, Medveščak je poveo čak 5:2, a zatim je trener Primorja EB, vidjevši da je vrag odnio šalu pozvao »time out« i održao kratko predavanje kako bi probudio svoje igrače. To je dalo rezultata i Primorjaši su tri minute prije kraja prve četvrtine ubacili u višu brzinu.


– Trener Hinić nas je samo malo upozorio da se probudimo jer utakmica neće biti lagana ako dopustimo Medveščaku da nastavi raditi razliku – kaže Sven Augusti, vaterpolist Primorja EB.




Već na startu druge četvrtine Riječani su izjednačili, a zatim i poveli te više nisu dopustili zagrebačkim vaterpolistima da ih ugroze na bilo koji način. Nestalo je bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.


– Korona je ostavila traga na nama, nema sumnje i to je jedan od razloga zašto smo slabije otvorili utakmicu, no nije to alibi. Čim smo se malo uozbiljili i zagrijali kako treba, bolje smo se fizički osjećali i odmah smo proradili i u obrani i u napadu. Krajnji rezultat je velik, ali mislim da mi možemo još i više od toga – dodaje Augusti.


Uzvratna utakmica igra se na Kantridi u subotu od 20 sati i Primorjaši je žele zaključiti pobjedom i ulaskom u Premier Regionalnu ligu.


– Moramo krenuti u utakmicu bez da ponovimo prvu četvrtinu iz Zagreba, da budemo ozbiljni od prve minute. Svi smo svjesni koliko nam to peto mjesto nosi, nakon svega što se dogodilo. Ponosam sam na sve svoje suigrače, cijeli stručni stožer zbog načina na koji smo reagirali nakon što nam je oduzeta mogućnost da se borimo za treće mjesto. Bili bismo četvrti, što je po meni realno, ali nismo to bili u prilici pokazati. Ipak, nakon svega smo se digli, uvjerljivo pobijedili POŠK i Medveščak i siguran sam da ćemo jednako tako zaključiti prvenstvo i osvojiti peto mjesto – odlučno je zaključio Sven Augusti.