Bez puno promjena

Švedska se prvi put našla u polufinalu ženskog rukometa na Igrama, ostale tri ekipe ponovile uspjeh iz Rija

Hina

Rukometašice Norveške/Foto REUTERS

Rukometašice Norveške/Foto REUTERS

Aktualne europske prvakinje Norvežanke su do polufinala stigle pobjedom 26-22 protiv Mađarske, a u polufinalu će, baš kao i 2016., igrati protiv reprezentacije Rusije koja je sa 32-26 nadigrala Crnu Goru



TOKIO Norveška, Rusija i Francuska ponovno će zaigrati u polufinalu olimpijskog turnira za rukometašice, baš kao i prije pet godina u Rio de Janeiru, a u polufinalnoj postavi su se po prvi put u povijesti našle rukometašice Švedske.


Aktualne europske prvakinje Norvežanke su do polufinala stigle pobjedom 26-22 protiv Mađarske, a u polufinalu će, baš kao i 2016., igrati protiv reprezentacije Rusije koja je sa 32-26 nadigrala Crnu Goru.


Švedska je s uvjerljivih 39-30 svladala Južnu Koreju i prvi put se našla u borbi za olimpijsku medalju. Još je uvjerljivija bila Francuska koja je s 32-22 pobijedila Nizozemsku.




Francuskinje su prije pet godina u olimpijskom finalu poražene od Rusije i još uvijek čekaju na jedino zlato koje im nedostaje u kolekciji.


Polufinala su na rasporedu u petak, 6. kolovoza: Francuska i Švedska će igrati od 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Norveška i Rusija od 14 sati.