SP U RUKOMETU

Susjedi lako do pobjede nad Makedonijom, neočekivan poraz Islanda

Hina

Razočarani igrači Islanda/Foto: REUTERS

Razočarani igrači Islanda/Foto: REUTERS

Slovenci su tako ostali u igri za četvrtfinale, a Makedonci, koji su upali kao zamjena za Češku, ostaju bez bodova i šanse za prolazak.KAIRO Rukometaši Slovenije pobijedili su u dvoboju 1. kola IV skupine drugoga kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu selekciju Sjeverne Makedonije s 31:21 (15:10).


Slovenci su ostali u igri za četvrtfinale jer su bez problema dobili Makedonce, koji su uoči samoga početka prvenstva upali kao zamjena za Češku.


Kod Slovenaca je prvi strijelac bio Dragan Gajič sa 7 golova, dok je Makedonce predvodio veteran Kiril Lazarov sa 6 pogodaka.
Slovenija sada ima 4 boda, kao i vodeća Švedska, koja ima utakmicu manje, dok je Makedonija bez bodova i šanse za četvrtinale.


Hrvatska će, ako bude među prve dvije momčadi II skupine, u četvrtinalu igrati s jednom od reprezentacija iz ove skupine.


U utakmici skupine Švicarska je u uzbudljivoj završnici svladala Island s 20:18 (10:9). Schmid je bio prvi strijelac kod Švicaraca sa 6 golova, a Gudmunsson je postigao četiri gola za Island.


U ovoj skupini vode Portugal i Francuska sa po 4 boda, a Švicarska i Island sada imaju po 2.