NBA

Sunsi prekinuli niz Knicksa od devet uzastopnih pobjeda, loša šuterska večer Bogdanovića u porazu Jazza

Luka Medak

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Iako su igrali drugu utakmicu u dvije večeri, Phoenix Sunsi uspjeli u prekinuti najduži aktivni niz pobjeda u NBA-u, a Bojan Bogdanović je zabio samo jedan od 11 šutova u sada već trećem porazu od Wolvesa u sezoni.



RIJEKA Iako su igrali dva puta u dvije večeri, Phoenix Sunsi su uspjeli smoći snage da prekinu najduži aktivni niz pobjeda u NBA-u i poraze New York Knickse nakon njihovih devet uzastopnih slavlja.


U tom pothvatu Sunse je predvodio Devin Booker s 33 poena, a Chris Paul je dodao 21 te zabio posljednjih devet poena za svoju momčad kako bi mirno priveli susret kraju.


Iako je u ovih devet pobjeda Julius Randle u šest navrata zabijao preko 30 poena, ovaj put su ga Sunsi uspjeli “uštopati”. Završio je susret sa samo 18 poena, šest skokova i četiri asistencije, zbog čega je ulogu glavnog strijelca preuzeo Derrick Rose, završivši susret s 22 poena te po šest skokova i asistencija.




Dario Šarić već drugu utakmicu zaredom nije igrao za Sunse jer se oporavlja od ozljede gležnja.


Za razliku od Sunsa, prva momčad Zapada nije uspjela ostvariti pobjedu. Utah Jazz ponovno je poražen od Minnesota Timberwolvesa, već treći put u tri utakmice u sezoni i čini se da su im Vukovi postali rak-rana. Pobjegli su Jazzerima na čak 13 poena prednosti u posljednjoj četvrtini i uspjeli su se oduprijeti njihovoj jakoj završnici te izvući pobjedu za pola koša.


Najbolji u pobjedi bio je D’Angelo Russell, koji je upisao 27 poena i 12 asistencija te zabio čak sedam trica, najviše ove sezone. “Double-double” učinak imao je i njegov kolega pod košem Karl-Anthony Towns, koji je završio susret s 21 poenom i 11 skokova.


Kod Jazza je najbolji bio Mike Conley s 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, ali ostatak momčad nije dao prevelik doprinos. Naš najbolji košarkaš Bojan Bogdanović imao je katastrofalnu večer, nakon što je u prethodnoj utakmici ubacio čak sedam trica u ovoj je ubacio tek jednu iz sedam pokušaja, što mu je bio i jedini koš iz igre na utakmici. Završio je susret sa sedam poena i jednim skokom.


Od ostalih hrvatskih košarkaša igrao je još i Ivica Zubac te je u porazu Clippersa od Pelicansa u 19 minuta igre ostvario četiri poena, šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.


Rezultati:


Detroit – Atlanta 100:86
Orlando – LA Lakers 103:114
Philadelphia – Oklahoma City 121:90
Washington – San Antonio 143:146 (produžetak)
New York – Phoenix 110:118
Toronto – Cleveland 112:96
New Orleans – LA Clippers 120:103
Miami – Chicago 102:110
Minnesota – Utah 105:104
Denver – Memphis 120:96
Sacramento – Dallas 113:106