NBA

Suigrač Bojana Bogdanovića treći put u četiri godine proglašen najboljim obrambenim igračem NBA lige

Portal Novi list

Rudy Gobert/Foto: REUTERS

Rudy Gobert/Foto: REUTERS

Francuz je tako postao tek četvrti igrač u povijesti NBA lige koji je najmanje tri puta osvojio ovu nagradu, a to je uspjelo još samo Dikembeu Mutombou, Benu Wallaceu i Dwightu Howardu.RIJEKA Centar Utah Jazza Rudy Gobert i ove je sezone proglašen najboljim obrambenim igračem godine, što mu je već treća takva titula.


Francuz je tako postao tek četvrti igrač u povijesti NBA lige koji je najmanje tri puta osvojio ovu nagradu, a to je uspjelo još samo Dikembeu Mutombou, Benu Wallaceu i Dwightu Howardu.


Gobert je nagradu osvojio 2018. i 2019., dok mu je niz prošle godine prekinuo Giannis Antetokounmpo. Dobio je 84 od 100 glasova za prvo mjesto, tj. ukupno 464 boda, čime je završio iznad Bena Simmonsa iz Philadelphia 76ersa (287 bodova) i Draymonda Greena iz Golden State Warriorsa (76 bodova). Četvrti je završio Bam Adebayo iz Miami Heata.
“Za mene je ovo nevjerojatno. Da mi je netko rekao dok sam počeo igrati košarku da ću biti najbolji obrambeni igraš NBA lige, ne bih mu vjerovao, a kamoli da ću to biti čak tri puta. Teško mi je objasniti koliko toga se može ostvariti kada samo uživaš u onome što radiš, pogotovo kada oko sebe imaš ljude koji vjeruju u tebe. Ja samo pokušavam napisati svoju priču, uživam u svojem putovanju i osjećaj je izvanredan”, rekao je Gobert.


Gobert je sada već drugi suigrač Bojana Bogdanovića s jednom od NBA nagrada jer ranije ove sezone je Jordan Clarkson osvojio onu za najboljeg šestog igrača godine.