NBA liga

Rudy Gobert produžio ugovor s Utahom i postao najplaćeniji francuski sportaš

Hina

Pau Gasol i Rudy Gobert/Foto REUTERS

Pau Gasol i Rudy Gobert/Foto REUTERS

Gobertov prethodni ugovor, potpisan 2017. godine, istekao bi 2021., a vrijedio je 102 milijuna dolara tijekom četiri godine, a novim ugovorom postaje najplaćeniji francuski sportaš



SALT LAKE CITY  Francuski košarkaš Rudy Gobert (28) objavio je u nedjelju da je produžio ugovor s Utah Jazzom na još pet godina za ukupno 205 milijuna dolara (167,2 milijuna eura), što je treći najveći ugovor u povijesti NBA lige.


Gobertov prethodni ugovor, potpisan 2017. godine, istekao bi 2021., a vrijedio je 102 milijuna dolara tijekom četiri godine, a novim ugovorom postaje najplaćeniji francuski sportaš.


U povijesti NBA, prema ESPN-u, samo su Giannis Antetokounmpo i Russell Westbrook  potpisali veće ugovore – Grk za 228 milijuna dolara tijekom pet godina s Milwaukeejem, a Westbrook za 206,8 milijuna dolara također na pet godina s Oklahoma Cityjem.




“Ovo je poseban je dan za mene i moju obitelj (…) Ovdje sam da bih ostao, tu sam da bih pobijedio”, objavio je francuski centar na twitteru.


Gobert je u Utahu od 2013. godine, a najboljim NBA defenzivcem proglašavan je 2018. i 2019. godine. Imao je vrlo turbulentnu sezonu u kojoj je prvi put u karijeri odabran u All Star momčad, ali je postao je i prvi igrač koji je imao Covid-19.