Drama u završnici

Sudac progledao Ciboni kroz prste, Zeleni na krilima Rammea skoro režirali veliki preokret

Katarina Blažević

PRVI STRIJELAC - Derryck Thornton/Foto S. DRECHSLER

PRVI STRIJELAC - Derryck Thornton/Foto S. DRECHSLER

Amerikanac Ramme pogodio je tricu za 77:80, a potom na njemu nije dosuđena očita osobna pogreška



MAVRINCI Tribina u Mavrincima je eruptirala nakon trice Griffina Rammea za 77:80 samo minutu i pol prije kraja utakmice, a potom i zbog očite osobne pogreške na istom igraču tijekom šuta za tri poena, što sudac Radojković ipak nije odlučio odsvirati.


Odluka je to koja je na kraju možda i odlučila susret, iako je Cibona očekivano dominirala kroz veći dio utakmice, ali je zaspala u zadnjoj dionici u kojoj su Vukovi u glavama očito već slavili pobjedu.


DepoLink Škrljevo – Cibona 85:89

Susret 22. kola HT Premijer lige: DepoLink Škrljevo – Cibona 85:89 (23:19, 5:28, 23:19, 37:22). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 500. Suci: Radojković (Split), Hordov (Zadar) i Mirčeta (Šibenik).




DEPOLINK ŠKRLJEVO: Jelić 14 (1-1), Kujundžić 2, Thornton 27 (5-5), Rajčić 2, Barišić 14 (5-8), Bart 3, Antunović 2, Ramme 21, Butorac, Rajković, Svoboda.


CIBONA: Perasović 4, Mazalin 15 (5-7), Aranitović, Kapusta 21 (9-10), Bundović 5 (1-1), Vuković 12, Radovčić 13 (1-2), Frančešević, Smajlagić 11, Majcunić 3, Baković, Ljubičić 5 (3-4).

A s druge strane se tek probudio Ramme, koji do zadnje četvrtine nije imao upisan niti jedan koš, promašio je dotad četiri trice, da bi u zadnjih 10 minuta zabio 21 poen i ukrao tri lopte.


Fantastična je to bila partija Amerikanca kojom su se Zeleni vratili u igru nakon što su gubili i 27 poena razlike (36:63). Deset sekundi prije kraja zabio je i Jelić za 83:86, ali Kapusta je ubacio sva tri slobodna bacanja (83:89).


Gledatelji su oduševljeno ispratili Thorntonovu tricu za vodstvo Zelenih 23:19 na samom kraju prve četvrtine, prvo ime domaćih u toj dionici donio je prvu nadu kako bi njegova momčad mogla i dalje parirati favoriziranoj Ciboni. Ali Vukovi su u drugu četvrtinu ušli agresivnije, shvativši da su u prvih 10 minuta podcijenili protivnika.


Škrljevčani su u drugoj dionici zaustavljeni na samo pet ubačenih poena. Krenulo je Kujundžićevom trećom osobnom pogreškom u 11. minuti zbog čega ga je trener Rajković poslao na klupu, a bio je značajan dotad za domaćina u skoku (pet u prvoj četvrtini). Zeleni su brzo krenuli nizati pogreške, pa je tako Rajčić u jednom trenutku poslao loptu ravno u ruke Ciboninu Radovčiću, dok je Antunović nasmijao publiku kada je loptu poslao prema Kujundžiću, koji u tom trenutku nije uopće bio u igri, već je stajao pokraj klupe.


Riječanin Domagoj Vuković tricom je odveo Cibonu na deset poena razlike (23:33), a dvije minute prije velikog odmora isti je igrač pogodio za 25:40. Zagrepčani su kažnjavali sve nespretnosti i greške Škrljevčana, koji su izgledali uplašeno i dezorijentirano.


Dominacija gostiju nastavljena je i u drugom poluvremenu, a koliko je trener Sesar bio opušten pokazala je i odluka da na parket u 26. minuti pošalje 17-godišnjeg juniora Luku Frančeševića. Nisu se ipak Zeleni odlučili predati, borili su se i u posljednjoj dionici pravom paljbom (37 poena!) vratili susret u egal.