Liga prvaka

Stefano Pioli nahvalio Dinamo: “Zasluženo su pobijedili Chelsea, morat ćemo iskoristiti sav svoj potencijal”

Davor Petrović

Stefano Pioli/Foto REUTERS

Stefano Pioli/Foto REUTERS

Trener Milana je napomenuo da zbog ozljeda na raspolaganju neće imati Antu Rebića i Divocka Origija, dok se Rade Krunić oporavio i vratio u konkurenciju za momčad



ZAGREB Respekt koji Rossoneri ima prema Dinamu najbolje opisuje gard Stefana Piolija. Trener Milana je, naime, istaknuo da prije sučeljavanja s hrvatskim prvakom uopće ne želi razmišljati o domaćem derbiju s Napolijem, koji njegovu momčad očekuje u nedjelju.


– Sada razmišljam samo o Dinamu. Odigramo li na jako visokoj razini, imamo velike izglede za pobjede u Ligi prvaka i Serie A. Protiv Dinama moramo iskoristiti sav svoj potencijal, a u Ligi prvaka imamo manje igrača jer svi nisu svi prijavljeni za to natjecanje. Sada idemo maksimalno ozbiljno – ističe Pioli, uz napomenu da zbog ozljeda na raspolaganju neće imati Antu Rebića i Divocka Origija, dok se Rade Krunić oporavio i vratio u konkurenciju za momčad.


Prema njegovim riječima, sutrašnja utakmica ima veliku težinu.




– Tek je drugo kolo i jasno je da ova nije presudna, ali je itekako važna. Prošle sezone smo mogli proći pobjedom nad Liverpoolom u zadnjem kolu, a sada možemo postati lider skupine. No, bit će nam jako teško jer Dinamo je sasvim zasluženo pobijedio Chelsea u prvoj utakmici – dodaje trener Milana.


Na spomen Dinama, preko njegovih usana cure isključivo komplimenti.


– Oni u hrvatskoj ligi u prosjeku postižu tri gola po utakmici. Međutim, protiv Chelseaja su igrali drugačije, iako su navikli napadati. Tada su išli na kontre i jasno je da imaju sve karakteristike da nam budu vrlo težak i neugodan suparnik – zaključuje Pioli.