Košarka

Spas u zadnji čas: Džanan Musa i društvo ipak će ići na EuroBasket, Vijeće ministara odobrilo 100.000 eura

Hina

Džanan Musa/Foto USA TODAY Sports

Džanan Musa/Foto USA TODAY Sports

Taj je novac izdvojen iz tekuće pričuve proračuna. Muška košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u skupini B Eurobasketa s Mađarskom, Njemačkom, Slovenijom, Litvom i FrancuskomMOSTAR Vijeće ministara Bosne i Hercegovine osiguralo je u posljednji trenutak novac za odlazak seniorske bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije na Eurobasket koji počinje 1. rujna.


Košarkaški savez BiH, koji gotovo i ne funkcionira, ranije je zatražio pomoć državnih institucija za odlazak muške i ženske reprezentacije na međunarodna natjecanja. Vijeće ministara BiH odobrilo je u ponedjeljak 200.000 maraka (oko 100.000 eura) za pripreme i zrakoplovne karte bosanskohercegovačke izabrane vrste. Taj je novac izdvojen iz tekuće pričuve proračuna.


Muška košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u skupini B Eurobasketa. Susreti se igraju u Njemačkoj. Snage će odmjeriti s ekipama Mađarske, Njemačke, Slovenije, Litve i Francuske.
Prošloga tjedna Županija Sarajevo je odobrila novac za odlazak ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Australiji.