Prebacivanje loptice

Španjolski premijer odluku o nastavku prvenstva prepustio vodstvu saveza i lige

Hina

Pedro Sanchez/Foto REUTERS

Pedro Sanchez/Foto REUTERS

MADRID Španjolski premijer Pedro Sanchez izjavio je da se nada da će se uskoro nastaviti nogometno prvenstvo, te da će o tome odlučiti Nogometni savez i vodstvo La Lige.
“Ja više pratim košarku negoli nogomet, ali nadam se da će se uskoro nastaviti nogometna natjecanja. Kada će to biti, o tome će odlučiti Nogometni savez i vodstvo La Lige. No, mislim da ćemo zasad nogomet moći gledati samo putem tv ekrana, a za odlazak na stadione morat ćemo još pričekati”, izjavio je premijer  Sanchez.


Španjolsko nogometno prvenstvo zaustavljeno je 13. ožujka zbog koronavirusa, a vodstvo La Lige nada se  nastavku natjecanja sredinom lipnja.


Španjolska je među zemljama koje su najteže pogođene pandemijom koronavirusa, a nakon što se popravila epidemiološka situacija vlada je počela ublažavati restrikcije. Građani su bili u karanteni od 14. ožujka i u subotu, nakon 50 dana, život se vratio na ulice Španjolske jer je vlada dopustila stanovnicima izlazak iz stanova na sat vremena kako bi se individualno bavili sportom ili šetali.
Španjolska ima više od 216.000 zaraženih koronavirusom, a 25.100 ljudi je preminulo. Više umrlih imaju samo SAD, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo.