Prijateljski susret

Španjolska i Brazil reagirali na sve veći rasizam na travnjacima, odigrat će utakmicu

Hina

Neymar/Foto REUTERS

Neymar/Foto REUTERS

Savezi dviju zemalja "postigli su dogovor da se u ožujku 2024. godine odigra prijateljska utakmica koja će poslužiti kao potpora predanosti dvaju entiteta protiv nasilja u nogometu i intenziviranju dobrih odnosa koji već postoje", objasnio je RFEF



MADRID Španjolska i Brazil odigrat će prijateljsku utakmicu u znak podrške borbi protiv rasizma u ožujku 2024., objavio je u ponedjeljak Španjolski nogometni savez (RFEF).


Savezi dviju zemalja “postigli su dogovor da se u ožujku 2024. godine odigra prijateljska utakmica koja će poslužiti kao potpora predanosti dvaju entiteta protiv nasilja u nogometu i intenziviranju dobrih odnosa koji već postoje”, objasnio je RFEF.


Utakmica će biti organizirana u Španjolskoj, a ako se dogodi da Španjolska ima “službene obveze” tijekom ovog međunarodnog prozora, “tražit ćemo novi datum u kalendaru”, precizirao je RFEF.




Ova objava dolazi dva tjedna nakon što je mladi brazilski reprezentativac i igrač Real Madrida Vinicius 21. svibnja u Valenciji vrijeđan na rasnoj osnovi, što je izazvalo val podrške diljem svijeta i sedam uhićenja u Španjolskoj.


Bit će to deseti susret između Španjolske i Brazila koji se nisu susreli još od finala Kupa konfederacija 2013. godine.


Od dosadašnjih devet utakmica Brazil je slavio pet puta, a Španjolska je uspjela zabilježiti tek dvije male pobjede