SP u Kataru

Sosa zbog iscrpljenosti propustio trening, ali probleme ima još jedan igrač

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sosa je odradio sve minute na dosadašnjem World Cupu, neumorno jureći po lijevoj strani što je očito ostavilo traga i po savjetu liječnika propustio je današnji trening



DOHA Branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa zbog iscrpljenosti je u subotu propustio trening “Vatrenih” u Dohi.


Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoj ustaljeni ritam nakon slobodnog dana kojeg su igrači dobili poslije “pobjedničkog remija” protiv Belgije i ulaska u osminu finala Svjetskog prvenstva u Dohi.


Izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice protiv “Crvenih vragova” za nagradu oslobodio igrače idućeg treninga, no u subotu su “Vatreni” normalno trenirali u svojoj katarskoj bazi. Utakmica je pred vratima i potrebna je maksimalna ozbiljnost.




Najvažnija je vijest da je branič Stuttgarta Borna Sosa propustio trening zbog iscrpljenosti i ostao je u hotelu, dok je veznjak Eintrachta Kristijan Jakić trenirao po posebnom programu zbog problema s koljenom.


Sosa je odradio sve minute na dosadašnjem World Cupu, neumorno jureći po lijevoj strani što je očito ostavilo traga i po savjetu liječnika propustio je današnji trening.


Zdravstvenih problema ima i Kristijan Jakić kojeg muči koljeno. Veznjak njemačkog Eintrachta zbog toga nije niti konkurirao za utakmicu protiv Belgije. U petak je tek nizao krugove oko terena u Al Ersal 3 centru.


Ulazak svjetskih doprvaka u osminu finala World Cupa izazvao je veći interes stranih medija. Naravno, najviše je bilo japanskih novinara, međutim stigle su i kolege iz drugih zemalja.


Hrvatska će do utakmice, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub u Al Wakrahu imati još samo jedan subotnji trening. Izbornik Dalić je više puta istaknuo kako nema razloga mijenjati sastav, no energetska potrašnja je velika i pitanje je u kakvom su stanju igrači.


Hoće li se ipak odlučiti za “svježu krv” odlučit će nakon nedjeljnog treninga.


“Zaista radimo sve dobro, na visokom nivou. Dečki su u dobrom stanju. Toga se ne bojim. Potrošnja je velika, ali imamo energije i motiva. Nemamo mogućnosti odmoriti cijelu ekipu, ali ne bojim se toga, samo je važno da ne bude ozljeda. Imamo sjajnu atmosferu i zajedništvo,” istaknuo je izbornik.